BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,06
ALTIN 2.308,24
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

100 yılın en iyi 100 filmi seçilecek!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk sinemasının 100. yılında en iyi 100 filmi seçmek için harekete geçti.

Abone ol

 Kültür ve Turizm Bakanlığı, geride bıraktığı yüzyılda birçok başarılı ve gurur verici yapımı armağan eden Türk sinemasının en iyi 100 filminin halkın oyları ile belirleneceğini bildirdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik yaptığı yazılı açıklamada, Türk sinemasının 100. yılının kutlandığını ve bakanlık olarak halkınsinemaya olan ilgisini arttırmayı hedeflediklerini belirtti.

Türk sinemasının Fuat Uzkınay tarafından 1914'te çekilen "Ayestefanos'taki Rus Abidesi'nin Yıkılışı" adlı belgesel ile tarihi yolculuğa başladığını kaydeden Bakan Çelik, "Geride bıraktığı yüzyılda birçok başarılı ve gurur verici yapımı bizlere armağan eden Türk sinemasının en iyi 100 filmini halkımızın oyu ile belirleyeceğiz" ifadesini kullandı.

Çelik, 'Akademisyenler, meslek birlikleri ve sivil toplum kuruluşları tarafından belirlenen 500 film arasından seçilen 300 film halkımızın oyuna sunulacak. 1 Eylül'e kadar sürecek oylamanın sonuçlarını düzenleyeceğimiz özel bir gece ile kamuoyuna duyuracağız.'

'Düzenlenecek gecede seçilen 'En İyi 100 Türk Filmi'ne ait afiş ve görüntüler de bir sergi ile sinemaseverlerle buluşturulacak. Ayrıca her filmden bir kostüm tekrar dikilerek kamuoyunun beğenisine sunulacak ve ardından bu kıyafetler, açılacak 'Ulusal Film Arşivi ve Sinema Müzesi'nde sergilenecek.' dedi.

En iyi 100 filmi belirlemek için 100yil100film.gov.tr veya yuzyilyuzfilm.gov.tr adresleri ziyaret edilebilecek.