BIST 9.560
DOLAR 32,48
EURO 34,77
ALTIN 2.490,73
HABER /  GÜNCEL

100 TLyi cebinden ayırmıyor

Suriye Başbakanı Naci Otri, üzerinde Itri'nin resmi bulunan 100 Türk Lirası'nı cebinden eksik etmiyor.

Abone ol

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Şam gezisi dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı. Naci Otri ile ilgili yorum yapan Tüzmen, "Sonuçta aynı ailedeniz, aynı kökendeniz, aynı akrabalarımız var hatta bizim bir milletvekilimiz kendisinin Beşşar Esed ile akrabalığı olduğunu söyledi.

Bu bizim çok işimize yarıyor. En son Suriye Sanayi Bakanı ile yaptığımız görüşmede 'bizim 100 liralık banknotumuzun üstünde sizin başbakanınızın dedesinin resmi var' ona göre bakın ona göre davranın dedik.'' ifadelerini kullandı.

Çimento krizi çözüm bulundu

Devlet Bakanı Tüzmen, dolar kurundaki artışa ilişkin olarak, kurda inişler çıkışlar olabileceğine işaret ederek, bunun normal karşılanması gerektiğini belirtti. Suriye ile ilişkilerde yeni bir dönem yaşanırken küresel krizin etkisiyle çeşitli koruyucu tedbirler de alınıyor. Suriye bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye haber vermeden çimento ithalatını yasakladı. Türkiye'nin bundan duyduğu rahatsızlık, Suriye Başbakanı Naci Otri'ye iletildi. Bu girişimler sonucu Suriye'ye giriş yapmış olan 150 TIR'ın taşıdığı çimento yasak kapsamı dışında tutuldu.