BIST 9.091
DOLAR 32,38
EURO 35,01
ALTIN 2.325,79
HABER /  SPOR

100 binde bir başarılı ameliyat

Fatih Terim çok ender görülen başarılı bir ameliyata girmiş. Terim taburcu edildi. Doktor gelinen noktayı anlattı.

Abone ol

Milli Takımlar Teknik Sorumlusu Fatih Terim, elinden geçirdiği operasyonun ardından bugün taburcu oldu. Sabah saatlerinde hastaneden ayrılan Fatih Terim'e eşi ve çocuklarıda eşlik etti.

Bodrum'da geçirdiği kaza sonucu sağ el orta parmağından yaralanarak Acıbadem Hastanesi'nde ameliyat olan Fatih Terim taburcu edildi. Hastane çıkışında geçmiş olsun dileklerini kabul eden Fatih Terim basın mensuplarına iyi olduğunu ifade ederek, sağlık durumuyla ilgili konuları doktarların açıklayacağını söyledi.

Bu arada Fatih Terim'in ameliyatını gerçekleştiren Doç. Dr. Ufuk Nalbantoğlu, başarılı bir operasyonla Fatih Terim'i ameliyat ettiklerini belirterek, ''Fatih hocamız 100 binde bir başarı oranıyla iyi bir operasyon geçirmiştir. Kendisi ilk hastanemize geldiğinde olasılıkları konuştuk. Bu tip ameliyatlarda kopan parçanın sağlıklı bir şekilde bize ulaşması önemli. Hocamız kaza geçirdiğinde kendi zekası ve soğuk kanlılığıyla parmağından kopan parçayı bize ulaştırmış hem de yaralı parmağını dış etkenlerden korutarak bize ulaşmıştır. Sağlığı ile ilgili bir sorunu yok. Bir kaç hafta içinde normale dönecektir.'' dedi.

''MİKROSKOP ALTINDA DAMRLARI BAĞLADIK''

Doç. Dr. Ufuk Nalbantoğlu, hasarlı parmağın fiziki özelliğini yitirmedğini de belirterek, ''Mikroskop altında en ince damarları ve sinir bölgelerini birbirine bağladık. 6 Saat vücuttan ayrı kalan bir parçayı yeniden vücuda yerleştirmek tabiki riskli bir işti. Şuana kadar vücut parçayı kabul etti. Kamoyunda yer alan kötü ihtimaller hocamızda söz konusu değil. Hastayı yaşatmak için kol feda edilebiliyor ancak bu Fatih Hocamız için geçerli.