BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.430,02
HABER /  GÜNCEL

100 bin Türke iş kapısı

Mesleğiniz var ama iş bulamıyorsunuz. O halde biras sabredin.. Yeni bir gurbet kapısı açıldı sizlere..

Abone ol

Norveç, işgücü açığını Türkiye'nin yardımıyla kapatmaya hazırlanıyor. İlk etapta ihtiyaç duydukları 100 bin vasıflı işçi için göç yasalarında değişikliğe gidecekler. 

Dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'i ziyaret eden Norveç Çalışma ve Sosyal Kapsama Bakanı Bjarne Hakon Hanssen, söz konusu girişimin çerçevesini çizdi. 

"18-29 yaş arasında 13,5 milyonluk bir işgücü potansiyelimiz var. Bu da 4,5 milyonluk bir ülke için çok anlamlı geliyor." diyen Çelik, istenen 100 bin işçinin 6 ayda gönderilebileceğini vurguladı.

Vasıflı işgücü konusunda Türkiye'nin önemli fırsatlara sahip olduğunu ifade eden Hanssen, Türkiye'deki nitelikli işsiz çokluğuna dikkat çekti. Hanssen, bu amaçla bakanlığının Norveç Parlamentosu'na 'Beyaz Belge' adıyla göç yasasında değişiklik adıyla bir kanun teklifi verdiklerini söyledi. Bakan Çelik ise Norveç'in yakın bir zamana kadar işgücü ihtiyacını Avrupa'dan karşıladığını, ancak Avrupa nüfusunun da giderek yaşlanmasından ötürü Türkiye'den istifade etmek istediklerini söyledi.