BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.508,76
HABER /  GÜNCEL

10 Şubat ehliyet soruları MEB cevap anahtarı K-L-M-N kitapçığı

10 Şubat ehliyet sınav soru ve cevapları meb.gov.tr adresinde erişime açıldı. 10 Şubat cumartesi günü yapılan ehliyet sınavında toplam 50 soru sorudu. K-L-M-N kitapçıklarının olduğu ehliyet sorularının cevabı bugün erişime açıldı. Ehliyet sınav sonuçları yayınlanmadan önce kaç soruya doğru cevap verdiğini merak eden adaylar meb.gov.tr'ye TC numaraları ile giriş yapabilir. MEB sınav takvimine göre 10 Şubat ehliyet sonuçları ise 22 Şubat perşembe günü açıklanacak.

Abone ol

Ehliyet sınav soru ve cevapları bugün meb.gov.tr adresinden erişime açıldı. Binlerce sürücü adayı sınav sonuçlarının açıklanmadan önce kaç soruya doğru cevap verdiğini öğrenerek sınav sonucunu tahmin edebilecek. K-L-M-N kitapçıklarının olduğu ehliyet sorularının cevabını meb.gov.tr adresine TC şifreleri ile girerel öğrenebilecekler. 10 Şubat ehliyet sonuçları ise 22 Şubat Perşembe günü açıklanacak. 

Adayların sorduğu, "Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusu cevap buldu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı sınav takvimine göre ehliyet sınav sonuçları 22 Şubat 2018 tarihinde açıklanacak.

SORU VE CEVAPLAR MEB SAFASINDA: Milli Eğitim Bakanlığı'nın 10 Şubat günü düzenlediği ve binlerce adayın ter döktüğü sınava ait soru ve cevapların tahmini olarak 4 gün içinde açıklanması bekleniyordu. Kitapçıklar bakanlığın internet sitesi üzerinden yayımlandı.

K Kitapçığı Soru ve Cevap Anahtarları için tıklayınız.

L Kitapçığı Soru ve Cevap Anahtarları için tıklayınız.

M Kitapçığı Soru ve Cevap Anahtarları için tıklayınız.

N Kitapçığı Soru ve Cevap Anahtarları için tıklayınız.

EHLİYET SINAVI BARAJ PUANI KAÇ: Yazılı sınavda baraj puanı 70'dir. Bu yıl ilk olarak 10 Şubat'ta yapılan sınavda; 12 ilk yardım, 23 trafik, 9 motor, 6 tane trafik adabı soruları olmak üzere toplam 50 soruyu adaylar cevapladı. Adaylara yöneltilen 50 sorudan 35 doğru yapanlar, bir sonraki aşama olan direksiyon sınavına girmek için hak kazanabilecek.

EHLİYET ALMAK İÇİN NE YAPMAK GEREK?

A1, A2, F ve H ehliyet sınıfları için 17 yaşını bitirmiş olmak.

B ve G ehliyet sınıfları için 18 yaşını bitirmiş olmak.

A1, A2, B, C, D, E, F, G ve H ehliyet sınıfları için en az ilkokul mezunu olmak

C, D ve E ehliyet sınıfları için 22 yaşını doldurmuş olmak

Sabıka kaydının olmadığına dair dilekçeyi kurs müdürlüğüne teslim etmek.

Son 6 ayda çekilen 1 vesikalık fotoğrafı Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.

Nüfus cüzdanı fotokopisini Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.

Yetkili kuruluşlardan "Sürücü olur" sağlık raporunu almak.