BIST 9.096
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.326,04
HABER /  GÜNCEL

10 Ocak Manisa’da okullar tatil mi valiliğin kararı

MANİSA'de 10 Ocak salı günü okullar tatil mi? Manisa Valiliği yoğun kar yağışı altındaki il ve ilçelerdeki okullar için kar tatili kararını açıkladı.

Abone ol

MANİSA'nın bazı ilçelerinde kar yağışı nedeniyle  eğitime ara verildiği bildirdi.

 Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle Gördes ilçesinin tamamında, Akhisar, Kırkağaç, Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerinde ise taşımalı sistem kapsamındaki öğrenciler için eğitime 10 Ocak Salı ara verildiği belirtildi. 

Balkanlar üzerinden gelen kar yağışı etki alanını genişleterek devam ediyor. Meteorolojinin geçtiği uyarıya göre hava sıcaklığı mevsim normallerinin 10-15 derece altında seyrediyor. Marmara, İç anadolu ve Doğu anadolu bölgesi bugün etkili kar yağışı ile boğuşuyor. Binlerce köy yolu ulaşıma kapanmış durumda.

BUGÜN 32 İLDE OKULLAR TATİLDİ

Türkiye'yi vuran kar yağışı sebebiyle İstanbul başta olmak üzere 32 ilde okullar pazartesi günü eğitim veremedi. Kar tatili alan iller arasında Kocaeli, Bursa, Konya, Yalova, Nevşehir, Edirne, Tekirdağ, Kastamonu, Tokat, Kırklareli, Samsun, Amasya, Aksaray, Sakarya, Niğde, Bolu, Çanakkale, Zonguldak, Çorum, Yozgat, Düzce, Balıkesir, Bilecik, Ordu, Çankırı, Sinop, Kırşehir, Bartın, Manisa, Kırıkkale, Sivas bulunuyordu. Bu illerde yoğun kar yağışı salı günü de aynı şekilde devam edecek. Haliyle 10 Ocak salı günü yeni kar tatili kararları alınması veya tatil kararının uzatılması ihtimali mevcut.

YURTTA KIŞ YOLLAR KAPANDI
Yozgat, Kayseri, Kırıkkale ve Kırşehir'de kar yağışı nedeniyle 331 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Yozgat'ta iki gündür aralıklarla devam eden ve gece şiddetini artıran kar yağışı nedeniyle 110 köy yolu ulaşıma kapandı. Özel İdare Müdürlüğü karla mücadele ekipleri, kapanan yolları ulaşıma açma çalışmaları sürüyor. 

KAYSERİ : Kayseri'de de kar yağışı nedeniyle 50 kırsal mahalleye ulaşım sağlanamıyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesinden alınan bilgiye göre, ilçelerden Develi'de 6, Pınarbaşı'da 10, Sarız'da 25, Tomarza'da 5, Yahyalı ve Sarıoğlan'da 2'şer kırsal mahallenin yolu, kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapalı bulunuyor. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı 7 ekip, 88 personel ve 45 araçla yürütülen yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

Kırıkkale'de de 51 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresinden alınan bilgiye göre, ilçelerden Balışeyh'te 8, Çelebi'de 3, Delice'de 15, Keskin'de 15 ve Sulakyurt'ta 10 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, 33 iş makinesi ve 25 ekiple yolları açmak için çalışmalarına devam ediyor. 

Kırşehir'de ise kar yağışı nedeniyle 120 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdaresinden alınan bilgiye göre, dünden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde 120 köy yolu ulaşıma kapandı. Merkez ve 6 ilçede oluşturulan 15 ekiple yolların açılması için çalışmalar sürüyor.