BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.507,47
HABER /  DÜNYA

10 kişi birden parkta yaşıyorlar !

Suriye’nin Halep kentinden Hatay’a gelen 10 kişilik Suriyeli aile, ekonomik durumlarına uygun ev bulamadıkları için parkta yaşamaya başladı....

Abone ol

Suriye’nin Halep kentinden Hatay’a gelen 10 kişilik Suriyeli aile, ekonomik durumlarına uygun ev bulamadıkları için parkta yaşamaya başladı.
Suriye’den gelen yoğun göç, Hatay’daki emlak fiyatlarında büyük artışların yaşanmasına neden oldu. Özellikle sığınmacıların yoğun olduğu Kırıkhan ilçesinde aylık 500 liranın altında ev bulmak neredeyse imkansız hale geldi.
Ekonomik durumu yetersiz olduğu için uygun bir ev bulamayan ailelerden biri de 10 kişilik Reşo ailesi. Halep’teki çatışmalardan kaçarak ilçeye gelen aile, ev bulamadıkları için parkta yatıp kalkıyor. Çevredeki vatandaşların erzak ve eşya yardımı yaptığı aile, kendilerine uzatılacak yardım elini bekliyor.
Ailenin annesi Feride Reşo, yaşadıkları zor günleri İHA muhabirine anlattı. Reşo, kendilerine sahip çıkan olmayınca, mecburen parkta yatıp kalkmaya başladıklarını belirtti. Çocuklarının çoğunun hasta olduğunu ifade eden Reşo, “Çocuklarımın vücutları yaralardan geçilmez oldu. Yiyecek yok, para yok, çok perişanız. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bize sahip çıkacak insanları bekliyoruz” dedi.
(İHA)