BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,00
ALTIN 2.322,99

10 Kasım 1938

Bu yazı, 10 Kasım 2016 tarihinin ilk dakikalarında yayına girmiş olacak. Saat 09:05'ten önce okuyacak olanlara soruyorum: Saat tam 09:05'te sirenler çalarken uyuyor olacak mısın?..

Bu yazı, 10 Kasım 2016 tarihinin ilk dakikalarında yayına girmiş olacak. Saat 09:05'ten önce okuyacak olanlara soruyorum: Saat tam 09:05'te sirenler çalarken uyuyor olacak mısın? Tamam belki izinli olduğun gün ama gerçekten uyuyor olacak mısın? Ya da bu yazıyı sirenler çaldıktan sonra okuyanlar olacak. Onlara da sormuş olayım: Saat 09:05 iken uyuyor muydun?..

Bu toprakların dört tarafı düşman askerleriyle çevriliyken, birilerinin bir şeyler yapması gerektiğini düşenen bir lidere saygını sunmaktan imtina edecek misin gerçekten?

Bir zamanların başarılı bir Osmanlı subayı olan, devletinin savaş kazanması için elinden geleni yapan ve devletin başındakilerin durumu yönetemez hale gelmesi sonucu, bu toprakların tekrar özgür olması için halkıyla el ele verip büyük mücadeleyi başlatan ve  kazanan liderini unutacak mısın?

Her fırsatta "Yüce Türk Milleti" diyerek, halkını onurlandırmayı kendine görev bilen liderini?..

Çok rahat bir şekilde padişah olma imkanı varken; halkının, kendini yönetecek kişiyi kendisinin seçmesi gerektiğini düşünerek, padişahlığı elinin tersiyle iten liderini?..

Dünyanın birçok medeni ülkesinde yok iken, kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkını veren liderini?..

Sırf yaptığı yanlış işlerin üzerini kapatma adına, onun adını kullananlara kanıp, Atatürk'ü yanlış tanıma ve anlama gafletine düşerek, sana özgürlüğü layık gören liderini?..

Onu anlamaya hiç ama hiç çalışmayıp, hakkında söylenen yalanlara sorgusuz sualsiz inanıp, onu bugün unutacak mısın?..

Muhammed Hamdi Yazır’ın “Hak Dini Kur’an Dili” isimli eseri de dahil olmak üzere, Cumhuriyetin ilk onbeş yılında, Kur’an-Kerim’in tercüme ve tefsirine dair yazılan eser sayısı dokuza varmakta iken, sen gerçekten Atatürk'ü dinimize karşı duyarlı olmamakla suçlayabilecek misin?..

Ülkemizin birlik ve beraberlik içerisinde olmasını istemeyen dış güçlerin sahte haberlerine kanıp; Osmanlı Devletini seviyorsan, Atatürk'ü sevmemen ya da Atatürk'ü seviyorsan, Osmanlı Devletini sevmemen gerekiyormuş gibi saçma bir şeye itibar edecek misin?.. "Mustafa Kemal; bir Osmanlı subayıydı. Devleti için cephe cephe savaşmış bir askerdi." demeyecek misin?..

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Atatürk'ün fikirlerine çok ihtiyaç duyduk. Vatana ihanet edenlere karşı her fırsatta: "Egemenlik, Kayıtsız Şartsız Milletindir." dedik. Onun doğrularına sahip çıkmamız gerektiğini kabul etmeyecek misin?..

Değerli kardeşim; özetle, artık kendi içimizde bölünme ve sıkıntılarla uğraşma zamanı değil. Ortak değerlerimize saygı duyma vaktidir. Sen de önyargılarından kurtulup, gerçekleri görme çabası içerisine girmeyecek misin?..

Sağlıcakla kalın...