BIST 9.753
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.430,78
HABER /  GÜNCEL

10 günde 5 asker intiharı

2012'in ilk 10 gününde yurdun dört ayrı noktasında vatani görevini yapan beş asker intihar etti.

Abone ol

Yeni yılın ilk 10 gününde 5 asker intihar etti. Ancak, aileleri buna inanmıyor. Ölen askerlerden Emrah Eser'in ailesi olay aydınlatılıncaya kadar cenazeyi almayacaklarını söyledi.

Peş peşe intihar eden askerler Sabah'ın sayfalarına taşındı. Müjgan Halis imzalı haberde iddialar ve ailelerin görüşlerine yer verildi.

Kastamonu'da Doğukan Kahyaoğlu'nun ve Elazığ'da Lütfü Esmer'in 1 Ocak'taki intiharlarından sonra 2 Ocak'ta Gaziantep'te Semih Çiftçi, 3 Ocak'ta Çanakkale'de Gelibolu Topçu birliğinde kısa dönem askerlik yapan Deniz Yurtsever terhisine 24 gün kala, en son da 9 Ocak günü görev yaptığı Van'daki birliğinden göreve giderken Emrah Eser'in intihar ettiği bildirildi.

Tokat'ın Zile ilçesinden olduğu öğrenilen Emrah Eser'in ailesi, oğullarının intihar ettiğine inanmadığını söyledi. Eser'in bir ay önce kardeşinin nişanı için izine geldiğini, intihar ettiği iddia edilen günün akşamında ailesiyle görüştüğünü ve tezkere almasına 45 günün kaldığını söyleyen aile, oğullarının Facebook sayfasındaki paylaşımlarını da buna kanıt gösterdi. Aile "Olay gün yüzüne çıkıncaya kadar cenazeyi almıyoruz" dedi.

İNTİHAR EDECEĞİNE DAİR İŞARET YOK

 Eser, 5 Ocak'ta Facebook sayfasına "...şafak 48. Sevdiklerim geliyorum yakında" yazmıştı. Eser'den önce de Deniz Yurtsever'in (31) intihar ettiği açıklanmıştı. Askerde silah verilmeyen Yurtsever'in arkadaşlarından silahını ve bir mermisini 'domuz vurmak' için ödünç aldığı ve bu mermiyle intihar ettiği öne sürülmüştü. Ablası Songül Alver Yurtseven'in intihar eğilimine sahip biri olmadığını söyledi. Askerden önce ücretli öğretmenlik yapan ve KPSS'ye hazırlanan Yurtsever'in sol siyasi düşüncelere mensup olduğu öğrenildi.

'ASKERLİK NASIL BİR ORTAM'

Elazığ'da askerlik yapan Lütfü Esmer'in (19) nöbet sırasında kendini gözünden vurup intihar ettiği açıklandı. Dayısı Mehmet Güneş, "Bu askerlik nasıl bir ortamdır ki bu gençler hayatlarına son veriyor" dedi. Öte yandan dün , İstanbul'da Vicdani Ret Hareketi adı altında birleşen yaklaşık 10 kişi Harbiye Orduevi önünde şüpheli asker ölümlerine dikkat çekmek için basın açıklaması yaptılar. Basın açıklamasında "Bu acıların bitmesini bir an önce barışın sağlanmasını istiyoruz" dedi.