BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,58
ALTIN 2.501,18
HABER /  EKONOMİ

1 varil petrol 1 kova tavuktan ucuz!

Petrol fiyatlarındaki düşüş sürüyor. ABD tipi ham petrolün varil fiyatı 30.91 dolara kadar indi. ABD'de ise günün konusu petrolün 1 kova tavuk kızartmasından daha ucuz olması.

Abone ol

İki haftadır az da olsa yükselen petrol fiyatları, yeniden hızlı bir düşüşe geçti.

Borsaların gözü kulağı petrol fiyatlarındayken ABD'de günün konusu, 1 varil ham petrolün (120 litre) 1 kova tavuk ile aynı fiyata satılması.

KFC'nin Aile Ziyafet Kovası (menü) Türkiye'de 52 TL'ye satılıyor. (GÖRSEL KAYNAK NTV)

Yeni yılda da dünyadaki petrol kaygısı sona ermedi. Petrol fiyatları şubat ayında gelen yeni  haberlerle düşüşe devam ediyor. En büyük petrol tüketicilerinden Çin ekonomisine yönelik endişeler ve piyasalara İran'ın da girmesiyle aşırı arz olduğu kaygıları petrol fiyatındaki düşüşleri hızlandırdı. Brent tipi ham petrolünün varil fiyatı 33.58 dolara gerilerken, ABD türü ham petrolün varil fiyatı da 30.91 dolara kadar indi.

Petrol fiyatları son durum

YÜZDE 5'LİK DEĞER KAYBI

Çin'in ardından ABD'de de beklentilerin altında gelmesi ile gün boyu düşüş eğilimini sürdüren petrol fiyatları, günü yüzde 5'e yakın değer kaybıyla tamamladı. Analistler, bugün Asya piyasalarında Brent petrolün varil fiyatının düşüş eğilimini sürdürdüğüne dikkati çekerek, bunun pay piyasalarında enerji şirketlerini negatif etkileyebileceğini ayrıca ekonomik aktiviteye dair endişeleri artırması üzerinden de piyasalarda baskıya neden olabileceğini ifade ediyor. Petrol fiyatlarının seyrinin küresel risk algısı üzerinde belirleyici olduğunu belirten uzmanlar, Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) negatif faiz uygulamasına geçmesinin, gelişen ülke varlıklarını pozitif etkilemeye devam ettiğini dile getiriyor. 

dolar kuru petrol fiyatları

KFC'DEKİ TAVUK, 1 VARİL PETROLDEN UCUZ

Petroldeki düzenli düşüş sürerken, petrol ülkesi ABD'de her gün ucuz petrolle ilgili bir yeni realite ortaya çıkıyor. Bunlardan en ilginci Teksas eyaletinde geçimini petrolden sağlayanların ortaya attığı tavuk/petrol kıyaslaması oldu. Çünkü petrolün son geldiği noktada 1 varil (119,24 litre) ABD tipi ham petrolün fiyatı, Kentucky Fried Chicken (KFC) fast food zincirinde satılan 1 kova tavukla aynı fiyata geldi. KFC'de 1 kova but göğüs karışık tavuğun satış fiyatı 31.25 dolar iken halihazırda 1 varil ham petrolün fiyatı ise 30.91 dolar.