BIST 9.133
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.325,52
HABER /  GÜNCEL

1 Şiir 1 Yetim projesiyle 11 yetimhane açtılar

‘Yetime uzanan yardım elinin Allah katında ehemmiyeti büyüktür’ diyerek yola çıkan Kimse Yok mu Derneği ve Yağmur Dergisi’nin öncülüğünde ortaya çıkarılan “Göklerin Titreyişi” albümü meyvesini verdi.

Abone ol

Zaman'dan Satı Çeliker'in haberine göre, binlerce yetimin yüzünü güldüren proje sayesinde Somali’den Sudan’a, Burundi’den Bangladeş’e kadar 7 ülkede 11 yetimhane açıldı. Albüm gelirleri ile başta Afrika olmak üzere birçok ülkede eğitim ve sağlık masrafları karşılanan yetimler için birçok yetimhane tamir edildi.

Dünya çocuklarının, barınma ve eğitim ihtiyacını karşılayacak bir yetimhane için yola çıkan Yağmur şairleri, başlattığı sosyal sorumluluk projesinde ünlü isimleri bir araya getirdi.  Bedirhan Gökçe, İkbal Gürpınar, Asım Yıldırım, Emrah Yardımcı, Saniye Öztürk, Dursun Ali Erzincanlı, İnanç Ömer Benlioğlu, Ahmet Bozkuş gibi isimler albüm tanıtımı için yurtiçi ve yurtdışındaki birçok konser sayesinde sevenleri ile buluştu. İstanbul’da başlayıp Yalova’da sona eren programlar  kapsamında birçok ilde konser yapıldı. Özel kuruluşlarında destek verdiği projeye ilgi de büyük oldu.  100 bin şiir CD’sinin basılıp ücretsiz dağıtıldığı projeye sanatçı İkbal Gürpınar da bir yetimhane bağışladı.

Ünlü isimlerin sesinden şiir

Fethullah Gülen Hocaefendi’nin bir şiirinin de seslendirildiği albüme şiirleriyle destek veren şairler arasında; Yavuz Bülent Bakiler, Bülent Gündoğan, Yaşar Beçene, Hasan Çağlayan, Ziya Paşa Akyürek, Kalender Yıldız, Ali Osman Dönmez, Mustafa Uçurum, İbrahim Sadri, Serdem Coşkun, Hüseyin Say ve Emrah Eker gibi isimler yer alıyor. Albümdeki şiirleri, seslerini yakından tanıdığımız usta yorumcular seslendirdi. Bedirhan Gökçe, Serdar Tuncer, Talha Bora Öge, Reha Yeprem, Gökmen, Umut Mürare, İbrahim Sadri ve Mesut Baran, şiirlere sesleri ile renk kattı.