BIST 9.530
DOLAR 32,46
EURO 34,82
ALTIN 2.477,33
HABER /  GÜNCEL

1. Ordu'nun kozmik bilgisayarı çalındı

Balyoz Darbe Planı'nın medyada yer aldığı sıralarda 1. Ordu Komutanlığı'nda bir skandalın yaşandığı ortaya çıktı.

Abone ol

Kozmik plan ve bilgileri barındıran ayrıca dinleme, izleme ile kriptolu konuşmaları deşifre eden programlarla yüklü olan 2 dizüstü bilgisayarın Karargah'tan çalındığı iddia edildi.

Orgeneral Hasan Iğsız komutasındaki 1. Ordu Komutanlığı'ndan 4 ay önce çalınan bilgisayarların hala bulunamadığı belirtildi.

Sabah'ın haberine göre, olayla ilgili tutanak hazırlandı ve bazı personelin bilgisine başvuruldu. Ancak soruşturmanın derinleştirilmemesi üzerine bazı subayların Genelkurmay Karargahı'nı bilgilendirdiği iddia edildi. HP COMPAQ Armada 500 modeline sahip bilgisayarların 1 Nisan 2010'da çalındığı öğrenildi. Sadece 'yetkili' personelin kullanılabildiği bilgisayarlarda, 1. Ordu Komutanlığı'na bağlı karargah ve kıta birliklerine ilişkin çok önemli tatbikat, kritik bölge haritaları, plan semineri ve olay kodların yer aldığı belirtildi.

1. Ordu Komuta Kontrol Merkezi verilerinin de yer aldığı bilgisayarların, dinleme yükleme sistemleri ile telsizler arasındaki irtibatın kurulmasını da sağladığı belirtildi. Kripto, dinleme ve izleme yazılımı içeren programlar nedeniyle Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı, bakanlar, kuvvet komutanları ve kritik görevlerdeki isimlerin konuşmalarının risk altında olduğu öğrenildi.