BIST 9.059
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.300,51
HABER /  GÜNCEL

1 Mayıs tatil mi resmi yerler açık mı?

1 mayıs resmi tatil mi cuma günü resmi yerler açık mı sorusunu cevaplandı. 1 Mayıs'ta işçiler ve memurlar 3 gün tatil yapacak. Resmi kurumlar ise kapalı.

Abone ol

1 Mayıs işçi bayramı ülkemizde resmi gün olarak kabul edildi ve tüm yurtta resmi tatil olarak kutlanmaya başladı. Bu sene 1 Mayıs 2015 cuma gününe denk geldi ve milyonlarca çalışan, memur ve işçi resmi tatil yapacak.  1 Mayıs tatilinin cuma gününe denk gelmesi ile tam 3 gün tatil yapacak olan çalışanlar 4 Mayıs pazartesi günü iş başı yapacak. Peki 1 Mayıs cuma günü resmi kurumlar, bankalar, PTT, devlet kurumları açık olacak mı? Yapılan son açıklmaya göre özel durumlar dışında bankalar ve resmi kurumlar kapalı olacak.

1-mayis.20150428100851.jpg

1 MAYIS TATİLİ UZUYOR

Bu iki günlük tatilin arkasından 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü resmi tatil olması sebebiyle tüm öğrencilere ve tüm çalışanlara tatil olacak. 2 Mayıs Cumartesi ile 3 Mayıs Pazar günü haftasonu tatillerinin eklenmesiyle tatil 5 güne kadar uzayabilecek.

TEOG SINAVI KAÇ GÜN TATİL OLACAK?

1 Mayıs'ta okullar tatil olacak mı? Bilindiği üzere TEOG sınavı 29-30 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek. Öğrenciler ise 1 Mayıs'ta okulların tatil olup olmadığını merakla bekliyor. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı konuya açıklık getirdi.

29-30 Nisan TEOG sınavının ardından 1 Mayıs'ta resmi tatil ilan edildi ve buna göre tatil süresi 5 güne kadar uzadı.

Nisan sonunda hangi günler okullar tatil edildi? 8. sınıf öğrencilerinin gireceği bu sınavların yapıldığı tüm ortaokullarda diğer öğrenciler (5, 6 ve 7. sınıf) ders yapmayacak. Aynı şekilde ortaokullarla birlikte aynı bahçede eğitim gören ilkokullarda da ders yapılmayacak. 29 Nisan Çarşamba günü ile 30 Nisan Perşembe günleri milyonlarca öğrenci için tatil olacak.