BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,91
ALTIN 2.425,22
HABER /  GÜNCEL

1 Mayıs Metrobüs ve Marmaray çalışıyor mu?

1 Mayıs dolayısıyla metrobüs , marmaray , metro ve vapur seferleri çalışıyor mu? Metrobüs seferleri hangi hatlar iptal oldu. Marmaray var mı?

Abone ol

İSTANBUL 'da 1 Mayıs dolayısıyla ulaşım durdu. Taksim'e giden tüm metro seferleri iptal edildi. 1 Mayıs 'ta İstanbul'un can damarı olan metrobüs de çalışmıyor. Üsküdara doğru olan tüm deniz ulaşımı ve vapur seferleri de iptal edildi. Sadece bu da değil. İstanbul'da bir çok yol kapatıldı. İşte bugün dışarı çıkarken bakmanız gereken bilgiler.

1 Mayıs'ta İstanbul'da Anadolu ve Avrupa yakası arasında ulaşım duracak. Taksim'e çıkan tüm yollar kapatılırken tüm seferler de iptal edildi.

1 MAYIS METRO VE METROBÜS ÇALIŞIYOR MU?
1-mayis-metrobüs-çalişiyor-mu-seferler-var-mi.jpg
İstanbul'un en yoğun ulaşım hattı olan Metrobüs seferleri 1 Mayıs'ta sadece Beylikdüzü ve Cevizlibağ arasında yapılacak. Söğütlüçeşme - Cevizlibağ metrobüs seferleri ise yapılmayacak. Anadolu - Avrupa yakası metrobüs seferlerinin tamamı iptal edildi.

MARMARAY ÇALIŞIYOR MU?
Marmaray 1 Mayıs'ta gün boyu açık olacak. Ancak Marmaray'ın Sirkeci durağı iptal edildi. Burada inecek yolcuların bir önceki durakta inmesi gerekiyor.

METRO VE FÜNİKELER İPTAL
metro-1-mayis-duyurusu.20150430132726.jpg
1 Mayıs'ta Levent - Yenikapı ve Kabataş - Taksim seferleri de yapılmıyor. Taksim'e giden metro ve finiküler seferleri de iptal edildi. Konuyla ilgili metro istasyonlarına bir duyuru asıldı. Duyuruda 1 Mayıs'ta Levent - Yenikapı ve Kabataş - Taksim seferlerinin yapılamayacağı belirtildi. Belirtilen tarihte metro seferleri Levent - Hacıosman arasında yapılacak.

VAPUR SEFERLERİ VAR MI?
DİSK'in Beşiktaş Meydanında buluşma çağrısı sebebiyle vapur seferleri de iptal edildi. Üsküdar - Beşiktaş vapur seferleri yapılmıyor. İDO 'nun Harem - Sirkeci arası arabalı vapur seferleri de durduruldu.

TAKSİM YASAK SEBEBİ BU 6 MADDE
1-mayis-taksimdeki-son-kutlama.jpgİstanbul Valiliği Taksim meydanı için yapılan 1 Mayıs etkinliği başvurusunu reddetti. Taksim meydanı bu sene da yasaklı olacak. Geçen yıl Taksim'e yol çalışması gerekçe gösterilerek izin verilmemişti. Bu yıl ise valilik Taksim yasağı için 6 sebep sundu.

1- Katılımcılar ve bu alanda bulunan diğer insanların tahliyesinde ciddi zorluklar yaşanır,
2- Can ve mal güvenliği tehlikeye girer,
3- Kamu düzeni ciddi olarak bozulur,
4- Kamu güvenliğinin korunması da imkânsız bir hal alır,
5- Bu alan konumu itibariyle yüksek katılımlı toplantı ve gösterilere uygun değil,
6- Bölgede araç ve yaya akışı çok yoğun, turizm potansiyeli yüksek ve turistik oteller 24 saat faaliyet gösteriyor.

İSTANBUL'DAKİ 1 MAYIS KUTLAMA ALANLARI
Toplantı ve Gösteri Yürüyüş haklarının kullanabilmesi amacıyla İstanbul Valiliği kent genelendi  Avrupa Yakasında dört, Anadolu Yakasında da dört olmak üzere toplam sekiz ayrı alan gösterdi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları çerçevesinde, tespit edilen bu alanlardan Bakırköy Cumhuriyet Meydanı,  Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığına; Kadıköy Yeni Salı Pazarı alanı ise Sivil Memurlar Sendikası İstanbul Şubesine tahsis edildi.

İstanbul'daki ana kutlama alanı ise Fatih Yenikapı Sahil alanı olacak. Valilik bu alanı işçi bayramı kutlamalarına tahsis ettiğini duyurdu. 1 Mayısa gidecek olanlar için de Anadolu ve Avrupa yakasından Yenikapı Sahil alanına ücretsiz İETT ile gidiş dönüş sağlanacak.

HELİKOPTER BİLE YASAK
1 Mayıs'ta İstanbul Hava Sahası üzerinde helikopter gibi görerek şartlarda uçuş yapacak hava araçlarına izin verilmeyecek. Notam olarak adlandırılan ve pilotların uçuş öncesinde bilgilendirme amaçlı yayınlanan yasağa göre, 1 Mayıs'ta gün doğumundan gün batımına kadar, Beyoğlu-Taksim Meydanı, Şişli-Mecidiyeköy, Fatih-Saraçhane, Beşiktaş-Dolmabahçe, Kadıköy-İskele Meydanı ve civarı görerek şartlarda uçuş yapacak hava araçlarına kapatıldı. Bu bölgelerde sadece Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı ve askeri hava araçları uçabilecek.

İSTANBUL'DAKİ KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİFLERİ
1-mayis-önlemleri.jpg
İstanbul Emniyetinden yapılan açıklamaya göre, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle 1 Mayıs Cuma günü saat 06.00’dan itibaren trafiğe kapatılacak ve alternatif yollar şöyle:

SARAÇHANE PARKI VE ÇEVRESİ KAPATILACAK YOLLAR

-Fevzipaşa Caddesi

-Macar Kardeşler Caddesi

-Atatürk Bulvarı

SARAÇHANE ALTERNATİF YOLLAR

-Abdülezelpaşa Caddesi

-Kadir Has Caddesi

-Ragıp Gümüşpala Caddesi

-Haliç Caddesi

-Şehzadebaşı Caddesi

BEYAZIT MEYDANI TRAFİĞE KAPATILACAK YOLLAR

-Ordu Caddesi

BEYAZIT MEYDAN ALTERNATİF CADDELER

-Vatan Caddesi

-Millet Caddesi

-Türkeli Caddesi

-Koska Caddesi

-Hayriye Tüccarı Caddesi

TAKSİM, ŞİŞLİ, MECİDİYEKÖY KAPALI YOLLAR
taksim-1-mayis-önlemleri.jpg
-Şişli Mecidiyeköy ortaklar kavşağından Taksim istikametine kapatılacak, trafik akımı Ortaklar Caddesinden Esentepe istikametine yönlendirilecektir.

-Şişli Bomonti Tüneli Dolmabahçe istikametine kapatılacak, trafik akımı Akar Caddesinden Çağlayan ve Piyale Paşa Bulvarına yönlendirilecektir.

-Şişli Kuştepe kavşağından, Geçit Sokak istikametine gitmek isteyen akım, Kuştepe kavşağından kapatılacak trafik Çağlayan istikametine yönlendirilecektir.

Çağlayan Hürriyettepe kavşağından Şişli istikametine gitmek isteyen akım Hürriyettepe kavşağından Darülaceze Caddesi istikametine yönlendirilecek.

-Akar Caddesi istikametinden Hürriyettepe kavşağına gelen akım, Hürriyettepe kavşağından Çağlayan istikametine yönlendirilecektir.

-Darülaceze istikametinden Okmeydanı istikametine gitmek isteyen akım Okmeydanı kavşağından kapatılacak Odese Bulvarına yönlendirilecektir.

-Piyalepaşa bulvarından gelen akım Okmeydanı istikametine kapatılacak, Sadabat Viyadüğü istikametine yönlendirilecektir.

-Piyalepaşa Bulvarından Dolapdere istikametine gelen akım Dolapdere kavşağından Taksim Yedikuyular istikametine kapatılacak, Trafik Dolapdere kavşağından Piyalepaşa Bulvarı’na geri yönlendirilecektir.

-Kasımpaşa Tuz Ambarı ışıklardan Şişhane Tarlabaşı Bulvarı istikametine kapatılacak, trafik Tuz Ambarı ışıklardan Hasköy istikametine yönlendirilecektir.

-Unkapanı Köprüsü’nden Taksim istikametine giden akım köprüye girmeden Ragıp Gümüş Pala ve Abdülezelpaşa Caddesi’ne yönlendirilecektir.

-Sirkeci’den Galata Köprüsü Karaköy istikametine gelmek isteyen akım kapatılacak Ragıp Gümüş Pala Caddesi’ne yönlendirilecektir.

-Ortaköy’den Çırağan Caddesi Beşiktaş istikametine gitmek isteyen akım, Ortaköy’den kapatılacak Dereboyu Caddesi ve Bebek istikametine yönlendirilecektir.

-Beşiktaş Eski Yıldız Caddesi, Barbaros Bulvarı, ara sokaklardan çıkan akım Balmumcu Kavşağı Zincirlikuyu istikametine yönlendirilecek.

-Nişantaşı Kavşağı Rumeli Caddesi istikametine kapatılacak, Nişantaşı kavşağından Fulya istikametine yönlendirilecek.

-Teşvikiye Hüsrev Gerede Caddesi istikameti kapatılacak, Nişantaşı Kavşağı istikametine yönlendirilecek.

-Ihlamur kavşağından Şair Nedim Caddesi istikametine kapatılacak, Ihlamur Kavşağından Fulya istikametine yönlendirilecek.

-Kadırgalar Caddesi Taksim ve Küçük Çiftlik Caddesi istikametine kapatılacak trafik akımı Bomonti Tünel istikametine yönlendirilecek.

-Barbaros Bulvarı Beşiktaş istikametine Balmumcu kavşağından kapatılacak, Balmumcu Kavşağından Levent Sarıyer istikametine yönlendirilecek.

-Boğaziçi Köprüsü kuzey istikametinden geliş (Sait Çiftçi) Beşiktaş Ortaköy ayrımından kapatılacak, Haliç istikametine yönlendirilecek.

-İhtiyaç halinde E-5 kuzey yol Mecidiyeköy ayrımı kapatılacak, alternatif Çağlayan Haliç istikametine yönlendirilecektir.

-E-5 Güney Yol Mecidiyeköy ayrımı ihtiyaç halinde kapatılacak, trafik akımı Zincirlikuyu Levent istikametine verilecektir."

1 MAYIS ANKARA'DAKİ KAPALI YOLLAR
Ankara Emniyet Müdürlüğü, 1 Mayıs Cuma günü trafiğe kapatılan yolların listesini verdi. Açıklamada, 1 Mayıs Cuma günü Ankara Tren Garı önünde toplanılarak Talatpaşa Bulvarı, Opera Meydanı ile Atatürk Bulvarı'nı takiben Sıhhiye Meydanı'na kadar yürüyüş düzenleneceği, buradan saat 11.00-18.00 arasında "1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü" adı altında toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılacağı belirtildi.

-Talat Paşa Bulvarı,
-Ulaştırma Kavşağı ile Hasırcılar Kavşağı arası,
-Cumhuriyet Caddesi Baruthane Kavşağı,
-Gar Kavşağı arası,
-Kazım Karabekir Caddesi,
-Ulaştırma Kavşağı ile Kazım Karabekir Kavşağı,
-Atatürk Bulvarı,
-Osmanlı Kavşağı ile Kızılay Kavşağı arası,
-Mithat Paşa Caddesi,
-Necatibey Caddesi miting süresince araç trafiğine kapatılacaktır.