BIST 9.087
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.326,13
HABER /  GÜNCEL

1 Mayıs metrobüs seferleri var mı?

Emniyet Müdürlüğü 1 Mayıs tedbirlerini açıkladı. Peki yarın 1 Mayıs'ta metrobüsler açık mı ? Bu konuda henüz açıklanan bir valilik kararı yok.

Abone ol

1 Mayıs için geri sayım başladı. Emniyet Müdürlüğü 1 Mayıs tedbirlerini bir bir sıraladı. Peki yarın, 1 Mayıs'ta metrobüs seferleri açık mı, İstanbul Valiliği'nden bu konuda henüz net bir açıklama yok. Geçtiğimiz yıllarda metrobüs seferleri ile ilgili net karar 30 Nisan akşamı verilmişti.

YARIN BU YOLLAR KAPALI

Emniyet’ten yapılan açıklamaya göre, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle 1 Mayıs Cuma günü saat 06.00’dan itibaren trafiğe kapatılacak ve alternatif yollar şöyle:

SARAÇHANE PARKI VE ÇEVRESİNDE GEREKTİĞİNDE TRAFİĞE KAPATILACAK YOLLAR

-Fevzipaşa Caddesi

-Macar Kardeşler Caddesi

-Atatürk Bulvarı

SARAÇHANE VE ÇEVRE TEDBİRLERİ İÇİNDE KULLANILABİLECEK ALTERNATİF CADDELER

-Abdülezelpaşa Caddesi

-Kadir Has Caddesi

-Ragıp Gümüşpala Caddesi

-Haliç Caddesi

-Şehzadebaşı Caddesi

BEYAZIT MEYDANI VE ÇEVRESİNDE GEREKTİĞİNDE TRAFİĞE KAPATILACAK YOLLAR

-Ordu Caddesi

BEYAZIT MEYDAN VE ÇEVRESİNDE KULLANILABİLECEK ALTERNATİF CADDELER

-Vatan Caddesi

-Millet Caddesi

-Türkeli Caddesi

-Koska Caddesi

-Hayriye Tüccarı Caddesi

TAKSİM, ŞİŞLİ, MECİDİYEKÖY VE GENİŞ ÇEVRESİNDE TRAFİĞE KAPATILACAK VE ALTERNATİF YOLLAR

-Şişli Mecidiyeköy ortaklar kavşağından Taksim istikametine kapatılacak, trafik akımı Ortaklar Caddesinden Esentepe istikametine yönlendirilecektir.

-Şişli Bomonti Tüneli Dolmabahçe istikametine kapatılacak, trafik akımı Akar Caddesinden Çağlayan ve Piyale Paşa Bulvarına yönlendirilecektir.

-Şişli Kuştepe kavşağından, Geçit Sokak istikametine gitmek isteyen akım, Kuştepe kavşağından kapatılacak trafik Çağlayan istikametine yönlendirilecektir.

Çağlayan Hürriyettepe kavşağından Şişli istikametine gitmek isteyen akım Hürriyettepe kavşağından Darülaceze Caddesi istikametine yönlendirilecek.

-Akar Caddesi istikametinden Hürriyettepe kavşağına gelen akım, Hürriyettepe kavşağından Çağlayan istikametine yönlendirilecektir.

-Darülaceze istikametinden Okmeydanı istikametine gitmek isteyen akım Okmeydanı kavşağından kapatılacak Odese Bulvarına yönlendirilecektir.

-Piyalepaşa bulvarından gelen akım Okmeydanı istikametine kapatılacak, Sadabat Viyadüğü istikametine yönlendirilecektir.

-Piyalepaşa Bulvarından Dolapdere istikametine gelen akım Dolapdere kavşağından Taksim Yedikuyular istikametine kapatılacak, Trafik Dolapdere kavşağından Piyalepaşa Bulvarı’na geri yönlendirilecektir.

-Kasımpaşa Tuz Ambarı ışıklardan Şişhane Tarlabaşı Bulvarı istikametine kapatılacak, trafik Tuz Ambarı ışıklardan Hasköy istikametine yönlendirilecektir.

-Unkapanı Köprüsü’nden Taksim istikametine giden akım köprüye girmeden Ragıp Gümüş Pala ve Abdülezelpaşa Caddesi’ne yönlendirilecektir.

-Sirkeci’den Galata Köprüsü Karaköy istikametine gelmek isteyen akım kapatılacak Ragıp Gümüş Pala Caddesi’ne yönlendirilecektir.

-Ortaköy’den Çırağan Caddesi Beşiktaş istikametine gitmek isteyen akım, Ortaköy’den kapatılacak Dereboyu Caddesi ve Bebek istikametine yönlendirilecektir.

-Beşiktaş Eski Yıldız Caddesi, Barbaros Bulvarı, ara sokaklardan çıkan akım Balmumcu Kavşağı Zincirlikuyu istikametine yönlendirilecek.

-Nişantaşı Kavşağı Rumeli Caddesi istikametine kapatılacak, Nişantaşı kavşağından Fulya istikametine yönlendirilecek.

-Teşvikiye Hüsrev Gerede Caddesi istikameti kapatılacak, Nişantaşı Kavşağı istikametine yönlendirilecek.

-Ihlamur kavşağından Şair Nedim Caddesi istikametine kapatılacak, Ihlamur Kavşağından Fulya istikametine yönlendirilecek.

-Kadırgalar Caddesi Taksim ve Küçük Çiftlik Caddesi istikametine kapatılacak trafik akımı Bomonti Tünel istikametine yönlendirilecek.

-Barbaros Bulvarı Beşiktaş istikametine Balmumcu kavşağından kapatılacak, Balmumcu Kavşağından Levent Sarıyer istikametine yönlendirilecek.

-Boğaziçi Köprüsü kuzey istikametinden geliş (Sait Çiftçi) Beşiktaş Ortaköy ayrımından kapatılacak, Haliç istikametine yönlendirilecek.

-İhtiyaç halinde E-5 kuzey yol Mecidiyeköy ayrımı kapatılacak, alternatif Çağlayan Haliç istikametine yönlendirilecektir.

-E-5 Güney Yol Mecidiyeköy ayrımı ihtiyaç halinde kapatılacak, trafik akımı Zincirlikuyu Levent istikametine verilecektir."

Pekiİstanbul Valiliği Taksim'de 1 Mayıs kutlaması yapılmasına izin verdi mi? Sendikalar bu yıl 1 Mayıs'ı nerede kutlayacak? İstanbul'da metro seferleri 1 Mayıs'ta iptal edildi peki metrobüs, vapur ve otobüsler 1 Mayıs'ta çalışacak mı?

1 Mayıs öncesi yaşanan en son gelişmelerin detaylarını sizler için derledik. 

VALİ VASİP ŞAHİN'DEN 1 MAYIS AÇIKLAMASI

İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin 21 Nisan'da sendika temsilcileri ile bir araya gelmişti. Görüşmenin ardından açıklama yapan Şahin,Taksim Meydanı'nın 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olacağını açıklamıştı. 

DİSK'TEN  1 MAYIS AÇIKLAMASI

Görüşme sonrası konuşanDİSK Başkanı Kani Beko ise Vali Şahin'e bir dosya sunduklarını açıklamıştı. Vali Şahin'in kendilerine 1 Mayıs'ı kutlamaları için 'yeni miting alanlarını' gösterdiğini söyleyen Beko, Valinin kendilerine kesin bir yanıt vermediğini, dosyayı inceleyeceğini açıklamıştı. 

Beko şunları söylemişti:

“1 Mayıs 1977’de Taksim’de 37 işçi arkadaşımız katledildi. Onların katilleri ortaya çıkarılamadı. Onlar adalet önünde hesap verinceye kadar biz 1 Mayıs’ta Taksim’de olacağız."

TAKSİM'E 10 BİN POLİS

İstanbul Valisi Vasip Şahin'in "Taksim kutlumalara kapalı" açıklaması sonrası İstanbul Emniyet Müdürlüğü de 1 Mayıs'taTaksim Meydanı ve çevresinde 10 bin polisin görevlendirileceğini açıkladı.

Taksim Meydanı'nın demir bariyerlerle çevrileceği 1 Mayıs günü, İstiklal Caddesi, Tarlabaşı Bulvarı, Mete Caddesi, Gümüşsuyu, Sıraselviler, Divan Kavşağı, Şişli'deDİSK önü, Beşiktaş Meydanı ve Dolmabahçe, TOMA ve zırhlı araçlarla güvenlik çemberine alınacak.

taksim-1-mayis-polis-barikatlari.jpg  Taksim Meydanı'na polis barikatları getirildi.

TAKVİYE POLİSLER GELİYOR 

İstanbul Emniyeti, 1 Mayıs için diğer şehirlerden de takviye polis talebinde bulundu. Gün boyu polis helikopterleri ise canlı olarak alacakları görüntüleri MOBESE merkezine aktaracak. Okmeydanı, Dolapdere, Gazi Mahallesi, Gülsuyu ve Sancaktepe'de de çevik kuvvet polisleri bekletilecek.

1 MAYIS'TA METRO VE FİNİKÜLER SEFERLERİ İPTAL

1 Mayıs'ta Levent - Yenikapı ve Kabataş -Taksim seferlerinin yapılamayacağı açıklandı. 1 Mayıs'ta Taksim'e giden metro ve finiküler seferleri iptal edildi. Konuyla ilgili metro istasyonlarına bir duyuru asıldı. Duyuruda 1 Mayıs'ta Levent - Yenikapı ve Kabataş -Taksim seferlerinin yapılamayacağı belirtildi. Belirtilen tarihte metro seferleri Levent - Hacıosman arasında yapılacak. 

METROBÜS AÇIK MI?

İstanbul'un en yoğun ulaşım hattı olan Metrobüs'ün ise 1 Mayıs'ta seferlerinin iptal edilip edilmeyeceğine ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

HELİKOPTER DE YASAK

1 Mayıs'ta İstanbul Hava Sahası üzerinde helikopter gibi görerek şartlarda uçuş yapacak hava araçlarına izin verilmeyecek.

Notam olarak adlandırılan ve pilotların uçuş öncesinde bilgilendirme amaçlı yayınlanan yasağa göre, 1 Mayıs'ta gün doğumundan gün batımına kadar, Beyoğlu-Taksim Meydanı, Şişli-Mecidiyeköy, Fatih-Saraçhane, Beşiktaş-Dolmabahçe, Kadıköy-İskele Meydanı ve civarı görerek şartlarda uçuş yapacak hava araçlarına kapatıldı. Bu bölgelerde sadece Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı ve askeri hava araçları uçabilecek.