BIST 9.722
DOLAR 32,52
EURO 34,93
ALTIN 2.424,63
HABER /  GÜNCEL

1 Mayıs Mecidiyeköy-Zincirlikuyu karıştı Polise bomba!

1 Mayıs Mecidiyeköy'de neler yaşandı? Şişli ve Okmeydanı hattında 1 Mayıs gösterilerinde neler yaşandı? İşte tüm detaylarıyla 1 Mayıs...

Abone ol

1 Mayıs Mecidiyeköy-Şişli-Okmeydanı hattında 1 Mayıs eylemlerinde gergin anlar yaşandı. Hareketli gösterilerin hakim olduğu "Mecidiyeköy 1 Mayısı"nda  göstericiler polise parça tesirli bomba attı. İşte tüm detaylarıyla Mecidiyeköy-Şişli ve Okmeydanı'nda 'olaylı 1 Mayıs' ...

OKMEYDANI'NDA PARÇA TESİRLİ BOMBA

İhlas Haber Ajansı'nın (İHA) geçtiği son dakika haberine göre Okmeydanı'nda toplanan göstericilerden alınan pankartların içinden parça tesirli bomba çıktı. Bombanın içinde misket ve metal parçalar olduğu gözlendi.

İŞTE EYLEMCİLERİN POLİSE PARÇA TESİRLİ BOMBA ATTIĞI GÖRÜNTÜLER- PLAYER'A TIKLAYINIZ

BOMBA ŞANS ESERİ PATLAMADI

Şans eseri patlamayan bomba, uzman ekipler tarafından imha edildi. Polis, göstericileri tazyikli su ve plastik mermi sıkarak uzaklaştırdı. Olaylar ara sokaklarda devam ediyor.

ŞİŞLİ'DE TEMSİLCİLER POLİSLE GÖRÜŞTÜ

Polisin uyarıları nedeniyle eylemcileri temsilen bir grup polisle görüşmeye başladı. DİSK binasının önünde toplanan grup da polisle karşı karşıya geldi...

GAZDAN VE SUDAN ETKİLENEN VATANDAŞLAR ZİNCİRLİKUYU MEZARLIĞI'NA SIĞINDI

Zincirlikuyu'dan Mecidiyeköy Meydanı'na yürümek isteyen gruba polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Polisten kaçan göstericiler Zincirlikuyu Mezarlığı'na sığındı.

zincirlikuyu-1-mayis-1.jpg 

Zincirlikuyu Mecidiyeköy girişinde toplanan bir grup ellerinde pankartlarla Mecidiyeköy Meydanı'na yürümek istedi. Polis grubu dağılmaları yönünde uyardı. Uyarılara kulak asmayan gruba polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Grup üyelerinden bazıları Levent yönüne kaçarken bazıları da Zincirlikuyu Mezarlığı'na sığındı.

PLAYER'A TIKLAYARKA İZLEYEBİLİRSİNİZ

Taksim'e gitmek isteyen ve Beşiktaş'taki buluşma noktasına ulaşmaya çalışan gruplara polis izin vermedi.

Birleşik Haziran Hareketi'nden kişilerin de arasında olduğu bazı gruplara polis Zincirlikuyu-Yıldız Yokuşu arasında biber gazı ile müdahale etti.

zincirlikuyu-1-mayis-2.20150501115022.jpeg

OKMEYDANI KARIŞTI, POLİS MÜDAHALE ETTİ

 
Zincirlikuyu ve Okmeydanı'nda polis müdahalesi başladı.

mecidiyekoy-son-dakika1.jpg

mecidiyekoy-son-dakika2.jpg

OKMEYDANI'NDA 5 KİŞİYE GÖZALTI

 Okmeydanı Anadolu Parkı'nda polisin üzerlerini aradığı 5 kişinin çantasından, gaz maskesi ve misket çıktığı için gözaltına alındı. Gözaltına alınan bir kişiye polis tarafından plastik kelepçe takıldı.

OKMEYDANI'NDA 5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI- İZLEMEK İÇİN PLAYER'A TIKLAYINIZ



OKMEYDANI'NDA İLK GÖZALTI

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin önünde slogan atan bir kişi gözaltına alındı.

DİSK'TEN İLK AÇIKLAMA

DİSK üyeleri ise, Şişli'deki genel merkez binası önünde toplanmaya başladı. DİSK önceki 1 Mayıs kutlamalarının aksine üyelerine genel merkez önünde değil, Beşiktaş ve Şişli Meydanı’nda toplanma çağrısı yaptı. Gerekçe olarak da Şişli’deki genel merkez binasının riskli olmasını gösterdi.

Binadaki risk polis müdahalesi değil, çatlaklardı. Olası bir müdahalede binlerce kişinin aynı anda binaya girmesinin riskli olacağını düşünen DİSK yönetimi bu 1 Mayıs’ta üyeleri için farklı toplanma yerleri gösterdi.
 
Binadaki çatlaklar gözle görülürken binanın taşıyıcı kolonlarından örnek alındığı da kameralara yansıdı.

DİSK BİNASI RİSKLİ

Konuya ilişkin bir açıklama yapan DİSK Nakliyat -İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, " DİSK Yönetim Kurulu’nun almış olduğu kararla DİSK binasının riskli olduğu gerekçesiyle üyelere genel bir çağrı buraya yapılmadı. Ama biz sendika olarak buranın 1 Mayıs’lar açısından da önemli olduğunu düşünüyoruz. O bakımdan buraya gelip, burada sabahladık üyelerimizle" diye konuştu. Binanın fiziki koşullarının kalabalık bir kitleyi taşıyamayacağını söyleyen Küçükosmanoğlu, Ama burası işçilerin evi. Elbette binanın fiziki koşulları düşünülerek farklı önlemler alınabilir" dedi.

İŞTE O BİNA 

mecidiyekoy-3.jpg

1 MAYIS SEBEBİYLE YOLLAR KAPALI!

Sabah saatlerinde Mecidiyeköy'de iş yerlerine gitmek isteyen vatandaşlar, 1 Mayıs nedeniyle kapatılan yollar nedeniyle E-5 karayolu üzerinden yürüdü. Bazı vatandaşların ise işe yetişmek için koştuğu görüldü.

MECİDİYEKÖY'DE YOLLAR KAPATILDI, VATANDAŞ YÜRÜDÜ

Yolların kapanmasına tepki gösteren bir vatandaş, “Okmeydanı’ndan yarım saattir E-5’in kenarından yürüyorum. Şişli’ye geldik kapalı, Mecidiyeköy’e geldik orası da kapalı” derken, bir başka vatandaş ise, “Ne yazık ki otobüs, metrobüs çalışmıyor. Yaklaşık 25 dakikadır yürüyorum” şeklinde konuştu.

 1-mecidiyekoy.jpg

2-mecidiyekoy.jpg 
3-mecidiyekoy.jpg


ŞİŞLİ CAMİİ'NİN DUVARINA '1 MAYIS' UYARISI

Şişli Camii'nin duvarına, "İşçi bayramınızı kutlar, Allah rızası için tarihi camii duvarlarına yazı yazılmamasını rica ederiz" yazılı pankart asıldı. 

mecidiyekoy-1-mayis-1.20150501093746.jpg