BIST 9.531
DOLAR 32,48
EURO 34,60
ALTIN 2.473,77
HABER /  GÜNCEL

1 Mayıs kutlamalarına polis müdahalesi

İstanbul'da 1 Mayıs kutlamaları için Taksim Meydanı'na gitmeyen isteyen kalabalığa polis gözyaşartıcı gaz ve tazyikli suyla müdahale etti. Vali Şahin, 203 kişinin gözaltına alındığını, 6'sı polis 24 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Abone ol

İstanbul'da 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda kutlamalara kapatılan Taksim Meydanı'na çıkmak isteyen kalabalığa polisin müdahale etmesi sonucu onlarca kişi yaralandı, 200'den fazla kişi de gözaltına alındı.

Aralarında DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunun bulunduğu 1 Mayıs Tertip Komitesi 1 Mayıs'ta Taksim'de toplanılması çağrısı yapmıştı.

TIKLAYIN: 1 MAYIS'LA İLGİLİ GÜN BOYU YAŞANAN TÜM GELİŞMELER

Bu yıl da kutlamaların yasaklandığı Taksim Meydanı'na Türk-İŞ sendikası bir çelenk bıraktı ve basın açıklamasından sonra meydandan ayrıldı

Taksim Meydanı'na çıkan yollar ise sabah erken saatlerde barikatlarla kapatıldı.

TIKLAYIN: 8 YILIN ARDINDAN İRAN'DA 1 MAYIS'A İZİN ÇIKTI

M.K. PERKER ÇİZİYOR: 1 MAYIS VE TAKSİM

Beşiktaş ve Şişli'de toplanan grupların Taksim'e yürümek için polislerle yaptıkları görüşmeler sonuçsuz kaldı.

Kalabalığın Taksim Meydanı'na gitmek istemesi üzerine Beşiktaş, Kurtuluş, Osmanbey, Fulya, Okmeydanı ve Bakırköy'de polis göstericilere sert müdahalede bulundu.

Emniyet güçleri göstericilerin meydana girişini gözyaşartıcı gaz ve tazyikli suyla engelledi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, çıkan olaylarda 203 kişinin gözaltına alındığını, 6'sı polis 24 kişinin de yaralandığını söyledi.

Erdoğan: Neden Taksim diyorsun da milletin huzurunu kaçırıyorsun

İstanbul'daki gösterilerde CHP milletvekili Aykut Erdoğdu gözaltılar sırasındaki uygulamalara tepki gösterip otobüse vurunca elinden yaralandı. HPD İstanbul milletvekili adayı Salih Şahin ise tartaklandı.

Ankara'da 1 Mayıs kutlamaları coşkulu geçti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise 1 Mayıs'la ilgili açıklamasında şöyle konuştu:

"Şimdi takmışlar kafaya ille de Taksim. Devlet size yerler gösteriyor. Kendine güveniyorsan Maltepe'ye, Yenikapı'ya git oralarda yap. İlla neden Taksim diyorsun da milletin huzurunu kaçırıyorsun. Ellerinde bakıyorsun değişik değişik o bayraklar, illegal örgütler, Molotoflar ile İstanbul'daki belli semtlerin huzursuzluğuna bunlar hala çalışıyorlar."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Taksim Meydanı'nın kutlamalara kapatılmasını eleştirip "Bayramların yasaklanması demokrasilerde olmaz" dedi. Kılıçdaroğlu, karara "İstanbul'u sıkıyönetim merkezi haline döndürdünüz" sözleriyle tepki gösterdi.

BBC Türkçe'nin Ankara'dan bildiren muhabiri Sinan Onuş ise Ankara'da bu yılki kutlamanın geçen yıllara göre daha coşkulu olduğunu aktardı.

1 Mayıs, İzmir, Van ve Batman'da yoğun katılımla kutlanırken, Tunceli, Adıyaman, Niğde, Urfa ve Diyarbakır'da da mitingler düzenlendi.