BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,89
ALTIN 2.438,18
HABER /  SEÇİM

1 Kasım seçim sonuçları Yeni Şafak yazarını coşturdu

Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk'ün 1 Kasım seçimlerinde yüzde 50 oyu açıklayamayanları kaleme aldığı bugünkü yazısı konuşuluyor.

Abone ol

AK Parti'nin seçim zaferini izah edemeyen CNN Türk ekranlarındaki konukları zevkle izlediğini söyleyen Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk, günün ilginç yazılarından birine imza attı.

Tek başına iktidarı kaybettikten 5 ay sonra AK Parti'nin yüzde 49.5 oy alması herkesi şaşkına çevirdi. Seçime ilişkin birbirinden ilginç yorumlar gelmeye devam ediyor. İşte bu tabloyu Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk, bugün köşesinde ele aldı.

Öztürk, 1 Kasım seçim sonuçlarını çözümleyemeyenler karşısında yaşadığı hazzı "Sosyoloji çıldırdı" başlıklı yazısında böyle paylaştı:

"ÇAYIMI YUDUMLUYORUM KESTANE YİYORUM"

"Sosyoloji hiç bu kadar işkence görmemişti. Siyaset bilimi çarmıha gerildi, davranış bilimleri lime edildi, istatistik, metodoloji darp edildi, ağlatıldı. Yok, yok, yine cevap yok. Televizyon ekranları, yüzde 50 oyu açıklayamayan, açıklayamadığı için de hop oturup, hop kalkan, fikri kabızlıktan kıvranan tiplerle doldu taştı. Çayımı yudumluyorum, kestane yiyorum, CNNTÜRK ekranlarındaki bu sahneleri izliyorum. Çok zevkli."

AK Parti'nin yükselişini Erdoğan'ın sihirbazlığına bağlayan İngiliz The Times gazetesini yazan Öztürk, kimi yorumcuların da suçu Bahçeli'ye yıktığını yazdı.

ÜLKEYİ TERK EDENLER, MESLEĞİ BIRAKANLAR, TÖVBE EDENLER 

Yazılı basının durumunun daha dramatik olduğunu savunan yazar, 1 Kasım sonrası yaşananları böyle aktararak yazısını tamamlıyor:

"Yazılı basında durum daha dramatik. İşin içinden çıkamayanlar perişan. Fabrika ayarlarına dönenler, çirkeflik yapmayacağına tövbe billah, yemin edenler, kendini sanata, özellikle vals yapmaya adayanlar, Yoga'da, Pilates'te huzur arayanlar... Daha ağır vaka olanlar da var. Millete cahil diyenler, fakir diyenler, bela okuyanlar...

Bitmedi. Şairin biri ülkeyi terk edip Paris'e gitti, oradan küfretmeye devam kararı aldı. Bir köşe yazarı mesleği bıraktı, organik tarım yapacak sanırım. Birisi Türkçe yazmamaya yemin etti (Türkçe'nin suçu neyse)... Tavuk besleyecek olanlar, üniversite hocalığından istifa edecekler, başına huni takıp Taksim'e çıkacaklar sırada. Bekliyoruz.

Bu arada amiral gemisi buz dağına çarptı adeta. Sosyolog olan yazarı, 'tamam size o kadar muhalefet yaptık, hakaret ettik, iç savaşla tehdit ettik ama bak ne iyi oldu, yüzde 50 oy aldınız' diyerek, buz dağına ilk kafasının çaptığını gösterdi. Geminin sahibi, sanki seçimi o kazanmış gibi öğüt verip, sakın intikam almayın diye mektup yazdı. İttifak ettiği herkesi sattığını ilan etmeyi de unutmamış. Hepsi buzdağına çarpmaktan.

"MALZEME GANİMET GİBİ"

Paralel evren de (The Cemaat) karıştı. 'Kayıp İmam' (FG), oy verenleri, kitapsızlar, hadis bilmezler, sünnetsizler (yok, o anlamda değil) diye suçladı. Başka bir tanesi sonucu, Erdoğan'ın 'cinci hocasının' sandıkta oyları değiştirmesine bağladı. Buradan sonra koptum, takip edemedim artık.

Sosyoloji çıldırdı anlayacağınız. Ben de bundan sonra mizah yazmaya başlayacağım, haberiniz olsun. Malzeme ganimet gibi."