BIST 8.981
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.294,65
HABER /  SEÇİM

1 Kasım seçim anketi sonucu milliyetçi oylar...

1 Kasım erken seçim anket sonuçları yayınlamaya devam ediyor. En son seçim anketi sonucu Argetus Araştırma'dan geldi. Argetus Araştırma anket sonucuna göre milliyetçi oylar yön değiştirdi, emanet oylar geri dönüyor.

Abone ol

Argetus Araştırma'nın 1 Kasım erken seçimleri öncesi yaptığı Ekim 2015 Seçmen Eğilimleri Araştırma sonuçları yayınlandı.

12-16 Ekim tarihleri arasında 12 bölge, 34 il, 104 ilçe, 251 mahallede 4 bin 472 kişi ile yapılan anket sonuçlarına göre, AK Parti seçim yarışını önde götürüyor.

Ankete katılanlara sorulan "1 Kasım seçimlerinde hangi partiye oy vermeyi düşünüyorsunuz?" sorusuna katılımcıların yüzde 43.1'i AK Parti yanıtını verirken, CHP diyenlerin oranı yüzde 26.2, MHP diyenlerin oranı yüzde 15.1, HDP diyenlerin oranı ise yüzde 12.6 oldu. 

anket sonuçları argetus araştırma

MİLLİYETÇİ OYLAR YÖN DEĞİŞTİRDİ

Argetus anket sonuçlarını değerlendiren Sosyolog Erol Erdoğan’a göre AK Parti tek başına iktidara yakın, milliyetçi oylar yön değiştirmiş durumda. HDP’ye verilen emanet oyların da bir kısmı geri dönüyor. Erol Erdoğan’a seçim sonuçları için yurtdışı oylar ve seçime kadar geçecek olan 10 gün önemli.

Erol Erdoğan’ın değerlendirmesi şöyle:

“7 Haziran'dan bu yana, tüm anketlerde, AK Parti ve CHP’nin oylarında artış gözüküyordu. Bu son ankette de artışın sürdüğü ortaya çıktı. Araştırmaya göre, 1 Kasım seçimlerinde ‘Tek Partili Hükümet’ kurma yönünde sonuçları ortaya çıkarabilecek değişimlerin gerçekleşebileceğine dair sinyalleri almak mümkün. Son günlerde genel başkanlar ve adayların performansı önemli, çünkü seçmen kararını vermiş olsa bile kırılgan bir yapıda şu an. Ayrıca yurtdışı ve gümrük oyları da oranları bir miktar değiştirebilir.”

KOALİSYON İÇİN ZEMİN MÜSAİT

AK Parti’nin tek başına iktidar olmaya yakın olduğunun altını çizen Erol Erdoğan, tek başına iktidar olacak milletvekili sayısının yakalanamaması durumunda koalisyonun da mümkün olduğunu söyledi. Erol Erdoğan’a göre partiler 7 Haziran’a göre şimdi koalisyon iklimine daha yakınlar."