BIST 9.140
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,58
HABER /  SAĞLIK

1 günde imlant nasıl oluyor?

Bir günde imlant diş yaptırmak artık mümkün ancak sigara içenlere bu yapılamıyor.

Abone ol

İmplant tedavisinin, eksik dişlerin estetik ve fonksiyonel tedavisinde en yaygın kullanılan tedavi şekli olduğunu belirten İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Seda Yılmaz, 1 günde implant yaptırmanın mümkün olduğunu belirtti.

Dental İmplant Nedir?
Dental implantlar, son yıllarda estetik ve fonksiyonel amaçlı dişsiz boşlukların yerini doldurmak amacıyla sıklıkla uygulanan, titanyumdan yapılmış diş kökü görevi gören materyallerdir. Yapılan dental implant uygulamalarının en önemli avantajı insanların kaybettikleri doğal dişlerin yerine neredeyse aynı konforu sağlayan bir tedavi şekli olmasıdır.

İmplantta başarı; doğru cerrahi ve protetik planlamaya, hastanın kemik ve dişeti dokularının implant için uygunluğuna, doğru cerrahi yaklaşıma, uygun zamanda yüklemeye ve operasyon sonrasında hastanın göstereceği özene bağlıdır.

Tedavi Süresi Nedir?
Diş çekimi yapılan hastalarda implant uygulanabilmesi için uygun kemik dokunun oluşması amacıyla 3-6 ay beklenir. İmplantlar yerleştirildikten sonra üst çenede 6 ay, alt çenede 4 ay beklendikten sonra protez aşamasına geçilmektedir. Ancak günümüzde bu geleneksel görüşün yerini immediat implantasyon ve immediat yükleme kavramları almıştır.

1 GÜNDE İMLANT NASIL OLUYOR?

İmmediat implantasyon diş çekimi yapılan seansta implantın da yerleştirilmesidir. İmmediat yükleme ise implant ile aynı seansta veya ilk 48 satte implant üstü protezin yerleştirilmesidir. Bu protokol hastalara fonksiyon, estetik ve psikolojik açıdan büyük bir konfor sağlamaktadır. Ancak hasta seçimi çok iyi yapılmalıdır.
implant-diş.jpg
Sigara içen, diş sıkan, yetersiz kemik hacmine sahip hastalarda immediat yükleme yapılmaması gerekmektedir.

Başarılı bir implant ve başarılı bir protez hastalara uzun yıllar boyunca hem konforlu çiğneme fonksiyonunu hem de estetiği sağlar.

Dental İmplant Tedavisinin Avantajları Nelerdir?

-Tek diş eksikliklerinin komşu dişlere zarar vermeden tamamlanmasını sağlar.
-Çok sayıda diş eksikliklerinde dayanak oluşturarak hareketli yerine sabit protez yapılmasına olanak sağlar.
-Hareketli protezlerde tutuculuğu artırır.
-Hareketli protez kullanımı zorunluluğu ortadan kaldırarak daha fonksiyonel bir protez elde edilmesine yardımcı olur.
-Tam dişsiz hastalarda dahi sabit protez kullanımına olanak sağlar.
-Çiğneme ve konuşma fonksiyonlarını doğala en yakın gerçekleştirebilmeye olanak sağlar.