BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.247,60
HABER /  GÜNCEL

1 dolarların manası ne? F harfi ne anlama geliyor?

Yakalanan her FETÖ'cüden 1 dolar çıkıyor. Hepsinin üzerinde de farklı harfler var. F, L, J, C, B, E ve S gibi farklı harfler olan dolarlar farklı konumları sembolize ediyor.

Abone ol

Fethullahçı teröristlerin her birinden üzerinde farklı harfler bulunan 1 dolarlar çıkıyor. Kamuoyunda büyük merak konusu olan 1 dolarların sırrı aydınlanmaya başladı.

Dolarların bazılarında F harfı bazılarında ise J, L, C, B, E ve S harfleri yer alıyor. Her harf FETÖ örgütü içindeki makamı sembolize ediyor.

Örgütün hiyerarşik yapısı içinde Fethullah Gülen'in isminin baş harfi de olan "F" harfi en üst düzey isimlere veriliyor.

1 DOLARLARDAKİ HANGİ HARF NE MANAYA GELİYOR?

Peki harfler ne manaya geliyor kimleri sembolize ediyor?
İddiaya göre bu 1 dolarlar Fethullah Gülen tarafından okunup üflenmiş. Dolarlar üzerindeki her harfde örgüt içindeki konumunu gösteriyor. F HARFİ : Yüksek rütbeli askerler ve il imamları ve polis amirlerini

J ve C HAFRLERİ : Düşük rütbeli FETÖ askerlerini

E ve S HARFLERİ :  FETÖ okullarında görevli eğitimciler ile akademisyenleri


B HARLERİ : FETÖ öğrencilerine veriliyor.

BEKİR BOZDAĞ : 1 DOLARIN ÖNEMLİ BİR...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, FETÖ mensupları üzerinden çıkan 1 dolarla ilgili şu bilgileri verdi;

-"Bana gelen bazı bilgiler var, 'şu olabilir' diye ama onun aksi bilgiler de çıkabilir. Onun için şu anda o bilgiyi de paylaşmak istemem. Soruşturma sonucunda bu net olarak ortaya çıkacaktır. Ama FETÖ'nün içerisinde bu 1 doların önemli bir fonksiyon olduğunda şüphe yok."

OKUNMUŞ DOLARLARMIŞ

Bozdağ, bu paraların "okunmuş dolarlar" olduğunun söylendiğini belirterek, şöyle devam etti;

-"Din, bunların hiçbirisine izin vermiyor. Onların anlayışına göre bunun ne olduğu esasında delillerin analizi sırasında ortaya çıkacaktır. Çünkü savcılar, soruşturma sırasında, 'Bu nedir, ne anlama gelir, ne için taşıyor, onlar arasında bir hiyerarşiyi mi gösteriyor, acaba onları birbirine tanıtan bir kimlik mi?' şeklinde sorular soruyor. Onların içerisinde acaba FETÖ'nün içerisindeki pozisyonunu gösteren bir kimlik mi yoksa bu darbe teşebbüsü sırasında Fetullah Gülen, gaz vermek ve motive etmek için mi onlara bunları gönderdi?"