BIST 9.693
DOLAR 32,42
EURO 34,60
ALTIN 2.497,35
HABER /  GÜNCEL

Mehmet Altan Sakık'a saydırdı

Şemdin Sakık'ın PKK'lı olmakla suçladığı isimlerden Mehmet Altan canlı yayında içarpıcı iddialarda bulundu: "devlet içinde bir odak komplo peşinde"

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Ergenekon davasında gizli tanık olduğu ortaya çıkan PKK itirafçısı Şemdin Sakık'ın ağır suçlamalarda bulunduğu isimler arasında olan Mehmet Altan iddialara canlı yayında cevap verdi. İMC TV'de yayınlanan Gündem Müzakare'de konuşan Altan "devlet içinde bir odak komplo peşinde" dedi.

YALANLA RİYA İLE YAPILMIŞ BİR TETİKÇİLİK BU

Sakık'ın, "Hasan Cemal, Cengiz Çandar, Altan kardeşler, Yasemin Çongar, gazetecilik için gelmediler. Onlarıngörüşme amacının örgütün askerî gücünü kullanmak olduğunu düşünüyorum." şeklindeki iddialarına , Gündem Müzakere'de cevap veren Mehmet Altan çarpıcı yorumlarda bulundu. "Ben o anlamda gazeteci değilim. Yorum yapan bir akademisyenim. Akıl dışı işler bunlar." diyen Altan, Sakık aleyhine dava açtığını duyurdu. Altan "Bunlar eleştiri falan değil ve bu düpedüz çok soğukkanlı ve riya ile yalanla dolu bir tetikçilik. Bu senaryonun bir devamı var anladığım kadarıyla. Yalanla riyayla yapılan bir tetikçilik bu. Bu senaryonun bir yazarı, uygulayıcısı  ve tetikçileri var. Beli ki devletin içinde himaye ediliyolar. Bunu çok vahim buluyorum" dedi.
 
HAYATIMDA NE KANDİL'E GİTTİM NE PKK'LILARLA KONUŞTUM 

Altan, Sakık'ın iddiaları için “Devlet içinde bir odağın başta Taraf gazetesi olmak üzere bazı kişilere bir komplo düzenleme peşinde belirli bir istikamette yürümekte olduğunu görüyorum. Ve bunun içine beni de yalanlarla, riyalarla, bu kadar açık yalanla, ben hayatımda ne Kandil'e gittim ne de PKK yöneticisiyle konuştum” dedi.

MİROĞLU VE AKİT'LE BAŞLAYAN SÜREÇ SAKIK'LA SÜRÜYOR 

Sakık'ın kendisiyle ilgili söz konusu ifadeleriyle için hem suç duyurusunda bulunduğunu hem de tazminat davası açtığını söyleyen Altan, “Bunu şu açıdan ciddiye alıp dava açtım; çünkü bununla başlayan bir iş değil. Bu Orhan Miroğlu'yla başlayan, Akit'de devam eden, şimdi bir üçüncü sacayağı olarak, garip bir şekilde ortaya çıkan, ve hiçbir şekilde tanıklık değil kendi yorumlarını, yalanlarla bezenmiş, kendi yorumlarını yapan, dün kendi örgütünün tetikçisiyken bugün devlet içinde bir odağın tetikçiliğine soyunmuş görünen, ama toplanmda baktığınız zaman, başta Taraf gazetesi olmak üzere, demokratikleşmeyle sorunların çözüleceğini isteyen insanları, ve beni de zorla o grubun içine iten bir irade görüyorum” dedi

Bunun safiyane bir şey olmadığını söyleyen Altan, “Çok tehlikeli sonuçlara varabilecek bir tetikçiliği, ancak görevlilerin söyleyebileceği düzeylerde yalan riyayla bezenmiş bir oyunun sürmekte olduğunu görüyorum” dedi.