BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,84
ALTIN 2.423,00
HABER /  GÜNCEL

Selvi Kılıçdaroğlu'ndan flaş 'Kaset' açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Baykal'a düzenlenen 'Kaset komplosu' ile ilgili olarak "Hepsi oradaydı" dedi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu Cumhuriyet'ten Selin Ongun'a bir röportaj verdi. Kılıçdaroğlu, Baykal'a düzenlenen "Kaset Komplosu" için konuştu, "Hepsi oradaydı" dedi, "CHP'de 45 kişinin gizli çekilmiş kaseti var" iddialarını yorumladı.

Medyada çok fazla görünmemeyi tercih eden Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, siyaset içinde yaşadıklarıyla ilgili konuştu, ailesinin yaşadığı sıkıntıları anlattı.

"OTELDE KAL FATURANI DA AL"

Çocuğunun Amerika'ya giderken masraflarının cemaat tarafından karşılandığı iddiaları karşısında oğluna telefon açıp "Aman oğlum lütfen çok dikkatli ol, kimsenin evinde kalma anneciğim, otelde kal faturanı da al" dediğini anlatan Selvi Kılıçadoğlu, kendisinin ya da çocuklarının değil ama eşinin izlendiğini düşündüğünü söyledi.

EVDE BÖCEK YA DA KAMERA VAR MI?

Daha önce telefonlarının dinlendiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, evde böcek ya da kamera olup olmadığı şeklindeki soruya ise:

"Olabilir de... Bana söylediler zaten, partiden "evde bir tarama yapalım" dediler. Dedim ki, aman kim ne dinliyorsa dinlesin!

"YAKINLARIMIZIN DA TELEFONLARI DİNLENİYOR"

"Telefonlarımız tabii ki dinleniyor" diyen Kılıçdaroğlu, yakınlarının da dinlendiğine inanıyor "Annemin kalbinde pil olduğu için cep telefonu kullanamıyordu. Ev telefonundan konuşurduk. Annem de gündemi sıkı takip ederdi. Kızdı mı ağzına geleni söylerdi. Siyasete çok meraklıydı, kızdıklarını anlatır, çok sinirlendiğinde küfrederdi. "Anne telefon dinleniyor" derdim, bunun üzerine ayrıca küfür ederdi. (Annesine duyduğu özlemden olacak, hem gözleri doluyor, hem de gülerek devam ediyor) Yani dinliyorlarsa dinlesinler! Şimdi bazen çocuklara telefonlarda dinleme var, diyorum. Onlar da "Aman belki arada bir küfür ediyoruz, onları da dinlesinler" derler. Sonuç olarak telefon dinlemesini tabii ki biliyoruz böcek de olabilir, niçin olmasın?

DENİZ BAYKAL KASETİ "ASLINDA HEPSİ İŞİN İÇİNDE"

Deniz Baykal'a kurulan kaset komplosu ile ilgili olarak da konuşan Kılıçdaroğlu, "Deniz Baykal'ın genel başkanlık koltuğundan ayrılmasına neden olan kaset operasyonundan bu yana köprünün altından çok sular aktı. İlk etapta, "Pensilvanya" işaret edildiğinde Baykal, "öyle hissetmediğini" söyledi. Daha sonra CHP'lilerin içinden bir grubun koltuk değişimi için yapabileceği de söylendi. Geçen beş yılda yaşananlar eşliğinde "yanılmışız" dediğiniz başlıklar var mı?" şeklindeki soruya dikkat çekici bir cevap verdi:

"Yanılma derken, birisi bunları kasete aldı tabii. Aslında hepsi de işin içinde.

Hani CHP'nin içinden değil, kaseti ilk alıp, sonradan sağa sola servis ediliş; onları bilmiyorum. Olabilir belki, partinin içinden de olabilir. Ama ilk alınış, bilmem ne yapılış, hani şimdiki cumhurbaşkanımız "hepiniz oradaydınız" diyor ya; "vallahi hepsi de oradaydılar", diyeceğim ben. Hem suyun öbür tarafı, hem o zamanki başbakanımız bunların hepsini biliyorlar.

Parti içinde belki bunların başka yerlere servis edilmesi, olabilir de. İnanın bazı şeyler beni çok şaşırtıyor. Siyaset böyle olmamalı. Türkiye'de bunu da siyaset diye adlandırıyoruz. Ayrıca bu meseleyi kadın veya erkek diye ayırmıyorum. Kadın veya erkek, başka birine ilgi duyabilirsiniz, evli de olabilirsiniz, ama beraber yaşadığınız kişiye karşı dürüst olmanız, arkadan iş çevirmemeniz önemli. Bu konu sadece çifti ve ailesini ilgilendirir. Tabii toplumda kendi ahlaki değerlerine göre karar verenler de olabilir. Ve birçok kişinin, AK Parti'lierin de böyle kasetleri olduğu söylendi. Tabii onlar işi, imam nikâhlı vs. deyip bir şeye uyduruyorlar.

CEMAAT CHP KOALİSYONU

Yerel seçimlerde CHP'ye cemaatten oy geldiğini düşünmediğini de söyleyen Kılıçdaroğlu, çoğunun MHP'ye, bir kısmının da Ak Parti'ye verdiğini iddia etti. "CHP'yi destekledikleri konusunda söylentiler olsa bile, inandırıcı bulmuyorum. Çünkü sonucunu görmedim. Hatta getirisinden ziyade götürüsü oldu, diyenler var.