BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,98
ALTIN 2.424,07

MV adayları seçimi ve rektör atamaları benzeşiyor mu?…

Cumhurbaşkanı, Başbakan, YÖK,AK parti, CHP, MHP, HDP, MV adayları seçimi, rektör atamaları, Ö.Altaş, F.Erbakan, B.Karaburun, U.Işılak, S.Yazıcı, H.Şükür,H.Yarayıcı,

MV aday adaylığı sonrası yapılan çalışmalar bitti ve listeler Yüksek Seçim Kurulu’na verildi. Elbette sıralamayı beğenmeyenler, istifa edenler oldu. AK Parti 3 dönem kuralı ile, CHP ön seçim ile, MHP ve HDP yenileme ile MV çoğunu değiştirdi. MV babadan oğla geçen bir makam da değil…MV emekli maaşı da son zamla 7.000 Tl civarı oldu…Daha ne isteniyor anlamak mümkün değil… Ben lider olsam eski MV de aday yapmazdım, tazelenmek her zaman iyidir…O zaman neden rektörlere 2 dönem kuralı koyuyorsunuz? Çok başarılı olanlar işin tam zirvesinde ayrılmak zorunda kalıyor…

Türk insanının geleneksel yapısı galiba… Rektör seçimlerinde de aynısı yapılıyor.  Geçerli olan kanuna göre –yıllardır- üniversitelerde yapılan seçim sonuçları -6 kişi- YÖK’ gönderiliyor, YÖK bu adayları 3’e indiriyor ve Sn. Cumhurbaşkanı’da uygun gördüğünü atıyor. Bugüne kadar seçim sonuçlarına göre atanan rektör sayısı çok az…Bu bilinerek seçime girilip, sonra da “hakkımız yendi, atananı tanımıyoruz v.b.” söylemler boş... O zaman aday olmazsınız, seçimlere katılmazsınız olur biter..

MV aday  adayları da aynı yolda…Sistemi biliyorsunuz, size başvururken garanti verilmemişse, işi şansa –kurullara- bırakmış oluyorsunuz. Bu kadar kişi aday yapılmayacağına göre birilerinin listeye giremeyeceği açık. Bu sizde olabilirsiniz, başkası da…Zaten bunu kabul ederek başvurmuşsunuz…Eee, şimdi bu gürültü, bu söylemler neden?

            Geçtiğimiz yazımızda belirttiğimiz gibi, hiçbir çalışmaya katılmamış, sadece el kaldırmış bir çok MV aday yapılmadı. İstifa eden 9 rektörden liste dışı olan 7'si ise mevzuat gereği açıkta kaldı, çünkü yerlerine jet hızıyla atama yapıldı. “Ben rektör olsaydım” yazım doğruları göstermiş demekki!... Yöneticileri tebrik ediyoruz.        

            Ama, sanatçılar yine temsil edilemedi -eski temsillerde yanlıştı- sadece CHP Hilmi Yarayıcı (Konservatuar mezunu), MHP Mehmet Aslan (oyuncu) gözümüze çarptı.

Ortaokul mezunu olan Sn.Uğur Işılak’ı AK Parti sanatçılar adına yaptı ise yanlış yaptı.. Çünkü Sn. Işılak’ın, -alttaki demeçte gösterdiği yüksek egosu ile- bugüne kadar ne yaptığını/yapmadığını, sanattaki yerini camia biliyor. “Sn. Işılak, Star Ana Haber'e adaylık sürecini anlattı. Işılak şunları söyledi: ''30 Mart aday tanıtımı vardı. Ben orada Dombra'yı seslendirdim. 7-8 dakikada spontane bir konuşma yaptım. O konuşmanın akabinde (o zaman Başbakan olan) Sayın Recep Tayyip Erdoğan'la sohbet ettik. 'Ya' dedi 'Uğur sen iyi bir hatipsin' dedi. İleride düşünüyoruz dimi siyaseti' dedi. Cumhurbaşkanıyla da böyle bir diyalog geçti. Teveccüh gösterdiler, siyasette de yer vermek istediler. Sanatın kültürün, medeniyetin önemli bir harç olduğuna inanıyorum. Bu harcı Meclis'te en iyi olarak kullanacak da ben olurum heralde.” İnşallah –H.Şükür gibi- AK Parti’nin yumuşak karnı olmaz…

 

Adayların; samimi, çalışkan, ülkesini seven, sosyal, paylaşımcı, üretici, sorunları çözücü bir kişi olarak görev yapmalarını, başarılı bir dönem olmasını diliyor, Sn. Ö.Altaş’ın; “Eğer bu misyonu taşımazsanız, sizi affetmeyiz” başlıklı yazısına aynen katılıyoruz…(/makale/40787/#.VSYvO_msUZM)

Parti farkı gözetmeden MV adayları ile ilgili basında çıkan haberleri   şöyle topladık:

Diyarbakır aday adayı olan Sebgetullah Seydaoğlu'nun, liste dışı kalınca sosyal medya hesabından isyan bayrağı açtığı öne sürüldü.

            AK Parti Bingöl aday adayı Celal Ayrancı liste dışı kalmasının ardından intihar etti.

            Adaylığına kesin gözüyle bakılan AA eski genel müdürü Kemal Öztürkaday listesine giremedi.

AK Parti'ye Düzce'den milletvekili adaylığı için başvuran ancak listeye giremeyen 35 yaşındaki Elif Keçeci, sosyal paylaşım sayfasında "Ben yokum listedekına yakın" mesajıyla tepki gösterdi. Kendisiyle ilgili Ak Parti Genel Merkezi'ne olumsuz haberler gönderildiğini ileri süren Keçeci, "Benim için önemli olan T. amcamın yanında olmak ama..." diyerek ardından Düzcelilere hakaretler yağdırdı.

Kabataş saldırısını sosyal medyadan ilk duyuran isim olan Star gazetesi yazarı Halime Kökçe de, AK Partiaday listesinde adını göremedi.

             AK Parti'de milletvekili adaylığı için başvuran  -parti kurucularından- Ayşe Böhürler de listeye giremedi.

Adaylarının büyük bölümünü önseçimle belirleyen CHP; genel merkezin kontenjanlarını yeniler için kullandı.

MHP; eskileri yerinde tutsa da, yenileri de listelerine aldı.

HDP; Selahattin Demirtaş ve Pervin Buldan dışında, iki dönem milletvekilliği yapmışları liste dışı tuttu. 

AK Parti Batman 2. sıra adayı Mehmet Emin Ekmen ve Diyarbakır'dan 6'ıncı sıradan aday gösterilen Abdurrahman Kurt adaylıktan çekildiklerini açıkladı.

Isparta'da Ak Parti’den milletvekili aday adayı olup listeye giremeyen Mehmet Aybatılı, AK Parti’den istifa ederek, CHP ve MHP için oy istedi.

MHP'nin öne çıkan isimlerinden Ankara milletvekili Özcan Yeniçeri de listede adının olmamasına şaşıran vekillerden. Yeniçeri, kimseye kırgın değilim dese de, listesinde adının olmamasına şaşırdığını, Meclis'in kendisine ihtiyacı olduğunu düşündüğünü söyledi.

Yıllardır siyasete göz kırpan sanatçı Tatlıses, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'na güvendiğini belirterek, Şanlıurfa adaylığını açıklamıştı. Ak Parti'nin aday listelerinin açıklanmasından sonra hastanedeki odasında aday yapılmadığını öğrenen Tatlıses şoke oldu. 

Twitter hesabından açıklama yapan Melih Gökçek, oğlunun AK Parti ve STK'lar tarafından temayül yoklamasında tam destek aldığını vurguladı. Gökçek, AK Parti'nin prensip kararı alarak, partide milletvekili, il başkanı, belediye başkanı gibi pozisyonlarda olanların akrabalarını aday göstermemeyi tercih ettiğini söyledi. Osman Gökçek'in bu prensip kararı nedeniyle aday gösterilmediğini iddia eden Melih Gökçek "üzüldüm ama bizim için önemli olan davamızdır" dedi.

 CHP 'da ilk sırayı 'un eski solistlerinden  aldı. Geçtiğimiz milletvekili seçimlerinde yine 'den Hatay milletvekili adayı olan Hilmi Yarayıcı, 6. sıradan aday gösterilince istifa etmek durumunda kalmıştı.

MHP Denizli Milletvekilliği sıralamasında 3'üncü sırada yer almasına tepki gösteren Ümit Bahtiyar, istifa sinyali verdi.

            AK Parti'nin 21. ve 22. dönem milletvekili Hasan Özyer'in Muğla'da ilk sırada aday gösterilmesi, teşkilatlarda şaşkınlıkla karşılandı. Aday adaylığı başvurusunda bulunmayan Özyer'in son dakikada ye girmesi tepki gösteren partililer, "2007 yılında partimizi yıkmaya çalışan milletvekilinin tekrar aday gösterilmesine bir anlam veremiyoruz." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) den Gaziantep 9. sıra milletvekili adayı olan Mahmut Kozbaş adaylıktan çekildi. 

              Başkasına ait bir ezgiye, söz uyarlayarak Sn. Erdoğan’ın gözüne giren, TRT Müzik’te program verilen Uğur Işılak’ın adaylığı şaşkınlık yarattı. AK Partili Selma Yazıcı, “Biraz bağır çağır, biraz şarkı söyle, biraz çalışır gibi yap adaylık senin de olsun” dedi. Yazık AK Parti bunlarla mı seçime gidecek?” diyen Selma Yazıcı, Twitter’dan “Partili olmak, yıllarca partide ter dökmek, çalışkan, güvenilir olmak meziyet değilmiş gördük” mesajını paylaştı.AK Partili Yazıcı, “Gerçekten hak eden adayları listede görememek veya seçilemeyecek pozisyonda görmek üzücü. İlla da birilerine yakın mı olmak gerekiyor?" ifadelerini kullandı.

Ümit Bahtiyar, "Eşimle, nasıl seçim kampanyası yapılır herkese gösterdik. Kimseye yaranamadık. Tüm Denizli gördü, siz görmediniz. Ankara da görmedi. Allah’a emanet olun sayın ülkücü devleri" diyerek istifa sinyali verdi.

Atatürk’ün ölüm yıl dönümü olan 10 Kasım’da bir gazetede yayımlanan ve tepki çeken ’Olmasaydı da olurduk’ ilanını veren derginin imtiyaz sahibi mimar Eyüp Gökhan Özekin, bazı kesimlerin tepkisini çekmişti. Eyüp Gökhan Özekin, Uşak’ta, AK Parti’den ikinci sıradan aday gösterildi.

17 Aralık Darbe operasyonundan sonra AK Parti'den istifa eden ve bağımsız Milletvekili olan Hakan Şükür İstanbul 3. Bölge'den bağımsız milletvekili adayı oldu. Mecliste tablette maç izlemekten başka hiçbir şey yapmayan Hakan Şükür'ün bağımsız adaylığı "hangi yüzle tekrar milletvekili olmak istiyorsun" yorumlarına yol açtı. Zaten Sn. Erdoğan sayesinde –tepki alan- MV olan birkaç isimden biriydi.

Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, Milli Görüş istikametinde yapacakları çalışmaların bu dönem TBMM dışında devam edeceğini belirterek, "Saadet Partisi Genel Merkez yönetimi, seçimlerde birlikte çalışmamız veya listelerinden aday olmamız gibi herhangi bir teklifte bulunmamıştır. Ayrıca kendilerine ilettiğimiz Saadet Partisi destekli bağımsız aday olmamız şeklindeki teklifimiz de yine Saadet Partisi yönetimi tarafından kabul görmemiştir" açıklamasında bulundu.

2 yıl önce İhlas Haber Ajansı muhabiri Zafer Peker, sağanak yağmur altında tekerli sandalyedeki engellinin ıslanmaması için şemsiyesini tutan bir kişinin fotoğrafını çekti. "İnsanlık ölmedi" başlığıyla yayınlanan fotoğraf, yerel ve ulusal birçok gazetede geniş yer buldu. Fotoğraftan etkilenen dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, trafik kazası sonucu tekerlekle sandalyeye mahkum olan Bennur Karaburun’u arayarak bir süre telefonda sohbet etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de genç kadını evinde ziyaret etti. 2  dil bilen  Bennur Karaburun, bu yıl Bursa’dan AK Parti’nin 9. sıra milletvekili adayı oldu.

CHP'li vekil Ayaydın, Kılıçdaroğlu'nun Bodrum'daki bayram tatiline ilişkin fotoğrafları Instagram hesabından paylaşmıştı. Fotoğraflardan birinde Kılıçdaroğlu'nun hemen önünde viski şişesi ve içi dolu viski bardağı olduğu görülüyordu. Aydın, bu ayrıntıyı fark edince fotoğrafı apar topar silmiş fakat Kılıçdaroğlu'nun alkollü fotoğrafı tepki toplamıştı. Ayaydın, 2015 Genel Seçimleri'nde CHP'den aday gösterilmedi.

Son güzel haber:  7 Haziran'da gerçekleştirilecek genel seçimler için partiler YSK'ya milletvekili aday listelerini sundu. Seçimlere katılma yeterliliği olan 31 partiden 11′i ise başvuruda bulunmadı.

GÜNCEL: AK Parti İstanbul 3.bölgeden 9.sırada aday gösterilen ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Recep Tayyip Erdoğan için 'Dombra' şarkısını değiştirerek yazan Uğur Işılak, katıldığı bir televizyon programında "Kadının fıtratında erkeğe köle olmak var" ifadelerini kullandı, sosyal medya ayağa kalktı! ( bismillah demeden!... Ne demiştik!...