BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,02
ALTIN 2.324,17
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır'da asker ve MİT'ten dev operasyon!

Diyarbakır'da Jandarma polis ve MİT'in ortak düzenlediği dev operasyonda 6 ton esrar ele geçirildi.

Abone ol

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde İl Jandarma Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü ve MİT Bölge Başkanlığı'nın yaptığı istihbaratların ardından düzenlenen uyuşturucu operasyonunda, açılan ateşte 1 asker yaralandı. Operasyonda 6 ton esrar ele geçirildi.

Diyarbakır Valiliği, bu sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve MİT Bölge Başkanlığının ayrı istihbari faaliyetleri üzerine İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortak operasyon başlattığı belirtildi.

Valilik açıklamasında, "Uyuşturucu ile mücadele kapsamında, Lice İlçesi Bağlan Mahallesinde uyuşturucu madde imal ve ticareti yapan şahısların yakalanması, esrar maddelerinin ele geçirilmesine yönelik olarak adlî makamların talimatı ile 22 Aralık 2014 tarihinde Saat 03.00'ten itibaren arama faaliyeti başlatılmıştır" denildi. Lice'de düzenlenen geniş kapsamlı uyuşturucu operasyonuna yüzlerce askerin yanı sıra İnsansız Hava Aracı (İHA) ve helikopterler de destek verdi. Özel eğitimli köpeklerin de kullanıldığı, daha önceden belirlenen adreslere düzenlenen operasyonlarda yaklaşık 6 ton esrar ile 1 adet M-16 tüfek ele geçirildi. Operasyon sırasında ormanlık alandan askerlere ateş açıldı. Açılan ilk ateşte 1 asker yaralanırken, jandarma ekipleri de anında karşılık verdi. Kısa süreli çatışmanın ardından saldırganlar ormanın iç kesimlerine kaçtı. Yaralı asker ise helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ateş açan saldırganları yakalamak için operasyonlar sürüyor.