BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.430,67
HABER /  GÜNCEL

Arınç'tan dinleme iddialarına en net cevap!

Hükümet sözcüsü Bülent Arınç Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında basın toplantısı düzenledi. Arınç ABD'nin Türkiye'yi dinlediği iddialarına cevap verdi.

Abone ol

Hükümet sözcüsü Bülent Arınç Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında basın toplantısı ve basın mensuplarının merak ettiği soruları cevapladı. Türkiye'nin ABD tarafından dinlendiği iddialarına en net cevabı veren Arınç, 'Şu anda ABD büyükelçisi yok ama görevli maslahatgüzar çağrılarak izahat alınmıştır.' dedi.

BAKANLAR KURULU'NDAN FOTOĞRAFLAR 

Basın toplantısı düzenleyen Bülent Arınç gazetecilerin sorularını cevapladı.

ABD TÜRKİYE'Yİ DİNLEDİ Mİ?

Almanya ile istihbarat örgütlerinin görüşmeleri, içişleri bakanlıklarının görüşmeleri yapıldı, bu konuda detaylı bir açıklama belki yapılacaktır. Şu anda ABD büyükelçisi yok ama görevli maslahatgüzar çağrılarak izahat alınmıştır.

ORG. NECDET ÖZEL’İN ÇÖZÜM SÜRECİ AÇIKLAMALARI

MGK toplantılarında neler konuştuğumuzu daha sonra bildiri halinde özet olarak duyuruyoruz. Devletin kurumları kendi görevlerini en iyi şekilde yapıyorlar.
Sayın genelkurmay Başkanımızın anlatmak istediği sanırım daha farklı bir konudur.
Subaylarımızın çözüm süreci içinde görevlerini yerine getirdiklerini ve bilgi sahibi olduklarını biliyorum.

IŞİD TARAFINDAN KAÇIRILAN TÜRKLER NE DURUMDA?

Maalesef hasretimiz henüz dinmemiştir. Çok şükür ki hayattadırlar. Bulundukları yerler bilinmekte ve kendileri ile irtibat sürdürülmektedir.

Biz de ailelerine müjde vereceğimiz anı bekliyoruz. İrtibatımız bulunmaktadır. Devletten devlete bir işlemin yapılmadığını bir örgütün elinden bu yurttaşlarımızın kurtarılması için çalışma yapıldığını biliyoruz. Yurttaşlarımızın canlarını tehlikeye düşürmemek için hem sorularımızı hem de cevaplarımız özenle seçmeliyiz. Çok açık konuşamıyorum ama özel bir durumla karşı karşıya olduğumuzu söylemeliyim.

ÇÖZÜM SÜRECİNDEN KİM SORUMLU OLACAK?

Her bakanımızın öcelikli konusudur. Bu konularda doğrudan yetkili kişinin sayın Başbakan olduğunu söylemeliyim. Bir sekretarya vardır bazı bakanlar yer alacaktır. Çözüm sürecinin koordinasyonu bana verildi.  Bunlar bendeniz Sayın Yalçın Akdoğan... Bunlar zaman zaman bazı konuları görüşecekler. Bazı bakanlarımızın özel rolleri de bulunmaktadır. Benim bu konuyla ilgili özel çalışmalarım elbette söz konusudur. Eğer terörle mücadele üst kurulu sadece PKK terörüne göre iş yapmak üzere kurulmuşsa bunların işlevselliğini kaybettiğini söyleyebiliriz. Artık yeni terör örgütleri var. Üst kurulun çalışmalarını teröre yönelik bütün unsurları kapsayacak