BIST 9.674
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.506,85
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Amerika'da burslu okumak ister misiniz?

Siz de ''Go Campüs'' ile ABD ve Kanada'da da burs garantili üniversiteye yerleştirme programında yer almak istemez misiniz?

Abone ol

Ozman Yurt Dışı Eğitim ve Kariyer Genel Müdürü Saygın Ozman, ''Go Campüs'' programının, ABD ve Kanada'da da burs garantili üniversiteye yerleştirme programı olduğunu belirterek, ''Program, öğrenim süresince seçilen üniversitenin yıllık eğitim, konaklama ve yemek maliyetinin yüzde 40-60 oranını sağlayan bursu garanti eder'' dedi.

Ozman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, program ile ABD'ye giden öğrencinin, tüm ihtiyaçlarının bir paket halinde karşılandığını ifade ederek, ''Öğrenci, yılda 40 bin dolarlık masraf yapması gerekirken, biz bu rakamı üniversiteden sağladığımız burs ile yüzde 40 ya da 60 oranında indirebiliyoruz'' diye konuştu.

Bu bursun, aileye 4 yıllık bir eğitim sürecinde önemli bir katkısı olduğunu ve üniversitelerin kendi kaynaklarından sağladığını belirten Ozman, şirket olarak yaptıkları işi de bursu temin etme ve öğrencileri üniversitelere yerleştirme hizmeti olarak nitelendirdi.

Saygın Ozman, şu anda ABD'de 115, Kanada'da ise 5 üniversite ile oluşmuş bir burs havuzları olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

''Bu üniversitelere doğrudan öğrencinin dosyalarını sunarak, hangi üniversitelerden nasıl burs alabileceğimiz konusunda çalışmalar yapıyoruz. Şu ana kadar Fransız partnerimiz toplamda 400 öğrenci gönderdi ve toplamda öğrenci başına yıllık 8 bin 800 dolarlık bir indirim sağlatabildi. Bu da 400 öğrenci için 12 milyon dolarlık bir burs kaynağı oluşturulmuş anlamına geliyor. Ayrıca biz öğrencileri YÖK'ten rahatça denklik verilen üniversitelere yönlendiriyoruz.''

''BİZ 12 BİN DOLARA BİLE ÜNİVERSİTE BULABİLİYORUZ''

Ozman, üniversitelerin kampüs ortamını uluslararası hale getirme ihtiyacı duyduğu için burs imkanlarını sağladığını ifade ederek, ''Üniversiteler öğrencinin, kampüs dışında yaşamasını, barınmasını istemiyor ve bursu şartlarda sağlayan başka bir program yok'' diye konuştu.

Öğrencinin üniversiteye kendisi başvurduğunda büyük ihtimalle burs alamayacağını dile getiren Ozman, ''Alsa bile küçük bir burs alabilecek. Bu burs sadece belli kriterlere sahip bir öğrenci için geçerli değil. Hazırlık yılı için de burs sağlatabiliyoruz. Hatta hazırlık sınıfını başka bir üniversitede okuyup da, devamında yine farklı bir okula geçiş sağlayabiliyoruz'' şeklinde konuştu.

Saygın Ozman, öğrencinin bir üniversiteye yerleşmesi halinde dahi, eğitim durumu iyiyse daha iyi bir okula, düşükse daha ortalama bir okula gönderebildiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

''İllaki bir öğrencinin belirli bir kriteri sağlaması, bizim için şart değil. Karşılıksız burs olması çok önemli bir şey. Disiplin suçu işlemediği ve derslerden sürekli kalmadığı sürece burs kesilmiyor. Bizim ABD'de bir partnerimiz var. Projenin esas ayağı ABD'de. Biz de onların tek Türk temsilcisi olarak bu hizmeti Türkiye'de sunuyoruz. Go Campüs bizim için çok yeni bir program. Bizim için önemli olan; öğrenciyi en ekonomik şekilde ve en uzun süreli yurt dışına gönderebilmektir. Öğrencinin yurt dışında deneyim kazanmasını sağlamayı hedefliyoruz. Türkiye'de özel bir üniversitenin yıllık 20 bin TL ücret aldığını düşünürsek, biz 12 bin dolara bile ABD'de üniversite bulabiliyoruz.''

Kendilerine başvuran öğrencinin burs alamayacağını anladıkları zaman, öğrenciden hiç bir ücret talep etmeden, öğrencinin dosyasını iade ettiklerini belirten Ozman, ''Kaydını aldığımız her öğrencinin, eğer onayını alıyorsak, ona 9 farklı üniversiteden burs imkanı sunabileceğimizi ispat ediyoruz. Öğrenci, ondan sonra o üniversitelerden herhangi birini seçerek gidebiliyor'' dedi.

Saygın Ozman, öğrencinin üniversiteye yerleştirilmesinin ardından, öğrenciden hizmetleri karşılığında 3 bin 900 dolar ücret aldıklarını belirterek, ''Ama ilk başvuruda 100 dolar ücret alıyoruz. Eğer bursu sağlayamayacaksak biz o parayı da iade ediyoruz. Yani öğrenci okula yerleştirilip eğitim almaya başladığında bize ödeyecekleri ücret miktarı 3 bin 900 dolar'' şeklinde konuştu.

''GO CAMPUS'ÜN, ADAYLAR İÇİN HİÇ BİR MALİ RİSKİ YOK''

Saygın Ozman, ''Go Campüs, ABD ve Kanada'da burs garantili üniversite yerleştirme programıdır. Öğrenim süresince seçilen üniversitenin yıllık eğitim, konaklama ve yemek maliyetinin yüzde 40-60'ı oranında burs garanti eder. Öğrencinin (lisans ya da yüksek lisans) seçtiği alanda sağlanan burs oranlarını da belirterek bir üniversite listesi sunar'' dedi.

Programın, Kuzey Amerika Yüksek Öğrenim sistemine kolay giriş, Kuzey Amerika halkına açık burs imkanlarından faydalanma, tercih edilen alan, coğrafi bölge, sosyal faktörler, kampüs hayatı, başarı sıralaması ve yıllık maliyet gibi kriterlerde adayların belirlediği şekilde üniversite seçenekleri, adayların özellikleri ve ilgi alanları ile uyumlu üniversite seçeneği ve burs imkanları, adayların lisans veya yüksek lisans eğitimlerine başvurabilecekleri gibi, hali hazırda okuyorlarsa eğitimlerine ABD veya Kanada'da devam edebilme gibi imkanlar sağladığını kaydeden Ozman, şöyle devam etti:

''Go Campüs, adaylar için hiç bir mali risk oluşturmaz. Eğer üniversite burs listesi oluşturulamıyorsa, tüm program ücreti iade edilir. Programın amacı, öğrencileri uluslararası kültürel değişim anlayışına uygun şekilde, Kuzey Amerika'daki yüksek öğrenim kurumlarına, burs sağlayarak yerleştirmektir.

Öğrenciye sunulan 9 seçenekli üniversite listesinde, yıllık yemek, konaklama ve eğitim dahil toplam bedelin yüzde 40 ile 60'ı arasında karşılıksız burs veren 2 üniversite, 8-12 bin dolar arasında burs sağlayan 1 üniversite, 12-15 bin dolar arasında burs sağlayan 2 üniversite, herhangi bir oranda burs sağlayan 4 üniversite bulunmaktadır.''